ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تصویر روز ناسا: جرم جدید و مرموز دور قطبی در کره سماوی
نجوم و فضا

تصویر روز ناسا: جرم جدید و مرموز دور قطبی در کره سماوی

عکس امروز ترکیبی از نوردهی طولانی سه‌ساعته از آسمان شب با دوربین دیجیتالی است که روی سه‌پایه مستحکم شده.

مهدیس نصراله زاده
نوشته شده توسط مهدیس نصراله زاده | ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

عکس روز ناسا کمان‌های متحدالمرکزی را به دور ستاره قطبی نشان می‌دهد. این کمان‌ها در اصل نور ستارگانی هستند که بر اثر حرکت زمین به دور خودش ایجاد شده‌اند.

در تصویر امروز ناسا چه می‌بینیم؟

عکس امروز ترکیبی از نوردهی طولانی سه‌ساعته از آسمان شب با دوربین دیجیتالی است که روی سه‌پایه مستحکم شده. این عکس در روز ۳۱ ژانویه در شهر آگِر اسپانیا (Àger) ثبت شده است.

در همان روز، دنباله‌دار C/2022 E3 ZTF در نزدیکی شمالی‌ترین نقطه انحراف خود به فاصله ده درجه از قطب شمالی در کره سماوی بود؛ این جمله به این معنی است که دنباله‌دار در موقعیت‌های زمین که در عرض جغرافیایی بیش از ده درجه در نیمکره شمالی هستند، همیشه بالای افق قرار می‌گیرد و به‌طور موقت جرم آسمانی دور قطبی محسوب می‌شود.

در تصویر راهنما، امتداد محور چرخش زمین در فضا در سمت چپ است. ستاره قطبی، درخشان و متحدالمرکز با کمانی کوتاه در کمتر از یک درجه از قطب شمال سماوی قرار دارد. دنباله دنباله‌دار ZTF در سمت راست دیده می‌شود که حرکت ظاهری آن به چرخش ظاهری ستارگان به دور ستاره قطبی شبیه است.

دنباله‌دار ZTF که در یک فوریه به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین رسید، نسبت به ستارگان پس‌زمینه نیز حرکت قابل‌توجهی داشت. دنباله پراکنده‌شده دنباله‌دار که متمایل به رنگ سبز بود، حرکت متحدالمرکزی را در صورت فلکی بلند و کم‌رنگ زرافه دنبال می‌کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی