ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

مجوز مرکز میانی بانک مرکزی از سوی شورای سیاست‌گذاری گواهی الکترونیکی کشور صادر شد

دبیر شورای سیاست‌گذاری گواهی الکترونیکی کشور ابراز امیدواری کرد فرایندهای بیشتری در حوزه بانکی، غیرحضوری شود.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۴:۵۸

شورای سیاست‌گذاری گواهی الکترونیکی کشور اجازه داد تا بانک مرکزی به‌عنوان یک مرکز میانی، ذیل مرکز ریشه کشور راه‌اندازی شود.

به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، «امین کلاهدوزان»، سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و دبیر شورای سیاست‌گذاری گواهی الکترونیکی کشور با اشاره به مصوبات جلسات بیست‌وهشتم و بیست‌ونهم شورای سیاست‌گذاری گواهی الکترونیکی کشور، از صدور مجوز مرکز میانی بانک مرکزی خبر داد.

این جلسات مطابق آیین‌نامه اجرایی ماده 32 قانون تجارت الکترونیکی، با حضور اکثریت اعضا به‌ترتیب در روزهای دوشنبه، چهاردهم آذرماه 1401 و سه­‌شنبه، یازدهم بهمن‌­ماه 1401 برگزار و موضوع راه­‌اندازی مرکز میانی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و جزئیات آن در این جلسات به بحث و بررسی گذاشته شد.

در این جلسات که به ریاست «علیرضا شاه­‌میرزایی»، معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، پس از بحث و بررسی درخصوص وضعیت گواهی الکترونیکی در کشور و بررسی ابعاد مختلف موضوع، نهایتاً شورای سیاست‌گذاری گواهی الکترونیکی کشور ضمن تصویب سند خط‌مشی مراکز گواهی بانکی، با راه­‌اندازی مرکز میانی بانکی توسط بانک مرکزی موافقت کرد و مجوز آن به‌عنوان یازدهمین مرکز میانی ذیل مرکز ریشه کشور صادر شد.

جلسه صدور مجوز مرکز میانی بانک مرکزی

دبیر شورای سیاست‌گذاری گواهی الکترونیکی کشور با اشاره به مصوبات شورا گفت: «مرکز میانی بانکی مجاز است درصورت لزوم نسبت به راه‌­اندازی مراکز میانی تابعه در بانک‌­های عامل، مؤسسات مالی و اعتباری غیربانکی و شرکت‌های همکار آن‌ها اقدام کند.» ضمناً در این جلسات درخصوص روال‌ها و فرایندهای راه‌اندازی مراکز میانی تابعه نیز تصمیم‌‌گیری شد.

به گفته کلاهدوزان، به‌منظور پرهیز از رقابت دستگاه‌‌های دولتی با بخش خصوصی، در راستای تعامل حداکثری مراکز میانی، جلوگیری از صدور گواهی به‌صورت موازی در سایر مراکز میانی و تحمیل هزینه مضاعف به متقاضیان گواهی اشخاص حقیقی و حقوقی، براساس مصوبات شورا، پذیرش کلیه گواهی‌های صادرشده توسط سایر مراکز میانی دولتی و خصوصی ذیل مرکز ریشه کشور، در سامانه‌های بانکی و همچنین پذیرش گواهی‌­های صادرشده توسط مرکز میانی بانکی (و مراکز میانی تابعه ذیل آن) در دیگر سامانه‌­های بهره ­بردار از امضای الکترونیکی الزامی شد.

او همچنین از همراهی و تصمیمات راهبردی و مؤثر بانک مرکزی در راستای تعامل حداکثری با مرکز ریشه کشور و تسهیل به‌کارگیری امضای الکترونیکی توسط مشتریان نظام بانکی تقدیر و تشکر به‌عمل آورد و گفت: «امیدواریم فرایندهای بیشتری در حوزه بانکی از قبیل افتتاح حساب، سفته، برات، چک، ضمانت‌نامه، قراردادها، تعهدنامه ‌ها و… به‌صورت غیرحضوری انجام شود و تعداد مراجعات حضوری شهروندان به شعب بانک‌ها به‌صورت قابل‌توجهی کاهش یابد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی