ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

سه سرور پرکاربرد در دنیای فناوری، vps – ds – cloud

سرور منبعی سخت‌افزاری (کامپیوتر عظیم) به همراه نرم‌افزارهای اختصاصی خود است که از پروتکل HTTP و پروتکل‌های دیگر برای پاسخ به درخواست‌های ارسالی کاربران از طریق شبکه جهانی وب، استفاده می‌کند و وظیفه اصلی آن ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۶:۴۵

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

سرور منبعی سخت‌افزاری (کامپیوتر عظیم) به همراه نرم‌افزارهای اختصاصی خود است که از پروتکل HTTP و پروتکل‌های دیگر برای پاسخ به درخواست‌های ارسالی کاربران از طریق شبکه جهانی وب، استفاده می‌کند و وظیفه اصلی آن (Server) نمایش محتوای وب سایت از طریق ذخیره‌سازی، پردازش و ارائه صفحات وب به آنان است. سرور‌ها همچنین علاوه برHTTP، از پروتکل SMTP و FTP نیز که برای‌ ارسال ایمیل، انتقال فایل و ذخیره‌سازی کارایی دارند، پشتیبانی می‌کنند.

اما همچنان در پاسخ به این سوال که سرور چیست سوالات دیگری نیز به وجود می‌آیند با این مضمون که چگونه کار می‌کنند و یا اصلا چه کارایی دارند؟ برای مثال زمانی که سخت‌افزار Server به اینترنت متصل است امکان تبادل داده با سایر دستگاه‌های وصل شده فراهم می‌گردد، در حالی که نرم‌افزار Server نحوه دسترسی کاربر به فایل‌های میزبانی شده را کنترل خواهد کرد. بنابراین تمامی سرور‌هایی که وب سایت‌ها را میزبانی می‌کنند باید دارای نرم‌افزار وب‎سرور باشند. به بیانی دیگر سرور‌ها در میزبانی کردن وب‌سایت‌ها یا میزبانی برنامه‌های مبتنی بر وب کاربرد دارند.

سرور‌ها چگونه کار می‌کنند؟

نرم‌افزار سرویس‌دهنده از طریق نام دامنه وب سایت‌ها قابل دسترسی است و محتوای سایت را به کاربر درخواست‌کننده ارائه و نشان می‌دهد. اما بخش نرم‌افزار Server از چندین مؤلفه تشکیل شده است که حداقل یک سرور HTTP دارد و قادر به درک و شناسایی URL‌ها است. سخت‌افزار سرویس‌دهنده نیز رایانه‌ای است که نرم‌افزار مورد استفاده سرور و سایر فایل‌های مرتبط با آن، مانند اسناد HTML، تصاویر و فایل‌های جاوا اسکریپت را ذخیره می‌کند.

هنگامی که یک مرورگر وب، مانند Google Chrome یا Firefox، به فایلی نیاز داشته باشد که روی سرور میزبانی شده، مرورگر فایل را از طریق HTTP درخواست می‌کند و این درخواست توسط سرویس‌دهنده دریافت می‌شود؛ پس از آن، سرور درخواست را می‌پذیرد، محتوا را جستجو و در نهایت آن را از طریق HTTP به مرورگر ارسال می‌کند.

به طور دقیق‌تر، هنگامی که یک مرورگر صفحه‌ای را از منبع سرویس‌دهنده یک وب سایت درخواست می‌کند، این فرآیند طی مراحل گفته شده دنبال می‌شود. ابتدا، کاربر یک URL را در نوار آدرس مرورگر مشخص می‌کند، سپس مرورگر وب آدرس IP نام دامنه را به دست می‌آورد یا URL را از طریق DNS (سیستم نام دامنه) ترجمه می‌کند و پس از آن، به سروری که سایت را میزبانی کرده است منتقل می‌شود. در ادامه مرورگر از طریق درخواست HTTP فایل درخواست شده را از سرور درخواست و منتظر پاسخ آن می‌ماند و مجددا سرویس‌دهنده، صفحه درخواستی را از طریق HTTP به مرورگر می‌فرستد. البته اگر صفحه درخواستی وجود نداشته باشد یا مشکلی پیش بیاید، وب‌سرور با یک پیام خطا پاسخ خواهد داد.

گفتنی‌ست که دامنه‌های متعددی می‌توانند بر روی یک سرور میزبانی شوند؛ اما موارد استفاده از Server در زیر خلاصه شده‌ است:

  • سرور ایمیل (ارسال و دریافت ‌ایمیل)
  • سرور دانلود (دانلود و انتقال فایل(FTP) )
  • ساخت وب سایت‌های مختلف
  • سرور بازی
  • ●       .....

تفاوت سرور‌های پویا در مقابل سرورهای استاتیک

یک Server می‌تواند برای ارائه محتوای ثابت یا پویا استفاده شود. در یک توضیح کلی، سرویس‌دهنده استاتیک محتوا را همانطور که هست نشان می‌دهد، در حالی که سرویس‌دهنده پویا را می‌توان به روز کرد و تغییر داد. بر همین اساس سرور استاتیک از یک کامپیوتر و نرم‌افزار HTTP تشکیل شده و برای این منظور استاتیک در نظر گرفته می‌شود تا سرور، فایل‌های میزبانی شده را همانطور که هست به یک مرورگر ارسال کند.

از طرف دیگر نیز، سرور پویا از نرم‌افزار‌های دیگری مانند سرور برنامه و پایگاه داده تشکیل شده‌ است به این علت که سرور برنامه می‌تواند هر فایلی که در Server میزبانی شده را قبل از ارسال به مرورگر به روز و یا اصطلاحا آپدیت کند؛ اگرچه این فرآیند انعطاف‌پذیرتر است، اما پیچیده‌تر نیز هست.

شیوه‌های امنیتی سرورها در دنیای تکنولوژی

روش‌های امنیتی زیادی وجود دارند که افراد می‌توانند در زمان خرید برخی از سرورها آنها را تنظیم کنند و روند وب سایت خود را به شکل ایمن‌تری پیش ببرند. برخی از این نمونه روش‌های امنیتی شامل موارد زیر هستند؛ مانند:

  • محدودیت دسترسی
  • به روز نگه داشتن سرور‌ برای اطمینان از عدم آسیب‌پذیری آن
  • نظارت بر شبکه برای اطمینان از عدم وجود فعالیت‌های غیرمجاز
  • استفاده از فایروال برای حفظ امنیت داده‌ها

اما دنیای پر رمز و راز سرورها به همین موارد ختم نمی‌شود چرا که اغلب شرکت‌های ارائه دهنده میزبانی وب نمونه‌های مختلفی از انواع سرورها را در لیست خود دارند؛ از این رو لازم است ما نیز در پاسخ به سوال سرور چیست، به معرفی سه سرور پرکاربرد در دنیای فناوری بپردازیم.

سرور اختصاصی (ds)

سرور اختصاصی (dedicated server) نوعی میزبان از راه دور محسوب می‌شود که به طور کامل به یک فرد، سازمان یا برنامه اختصاص داده شده است. به بیانی دیگر پس از خرید سرور اختصاصی، دسترسی به منابع انحصاری بوده و با هیچ مشتری، سرویس یا برنامه دیگری به اشتراک گذاشته نمی‌شود؛ اما باید توجه داشته باشید که قیمت نسبتا بالاتری را باید در ازای خرید آن بپردازید.

سرور اختصاصی، عملکردی مانند یک Server داخلی دارد، اما تحت مالکیت و مدیریت کامل کاربر است تا از راه دور و از طریق اینترنت به آن متصل شود و مجموعه‌ای از خدمات را دریافت کند؛ برای مثال می‌توان در زمان رشد و گسترش وب سایت منابع آن را نیز به نسبت ارتقا داد، مانند: پهنای باند، حافظه و ... .

علاوه بر این ممکن است از سرور اختصاصی برای میزبانی برنامه‌ها و همچنین برای ذخیره‌سازی داده‌ها و پشتیبان‌گیری استفاده گردد. ضمن این که برای میزبانی و ارائه خدمات تخصصی، مانند اجرای فایل‌ها و برنامه‌های اختصاصی یا سرور‌های شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سرور مجازی یا VPS

سرور مجازی (VPS) یکی دیگر از پرکاربردترین Server های دنیای تکنولوژی است که تمام نرم‌افزار‌ها و داده‌های مورد نیاز برای اجرای یک برنامه یا وب سایت را میزبانی می‌کند. در واقع به این علت مجازی نامیده می‌شود که فقط بخشی از منابع فیزیکی Server را مصرف می‌کند و توسط ارائه‌دهنده اصلی مدیریت می‌گردد اما با این حال، شما به منابع اختصاصی خود در آن دسترسی خواهید داشت.

برای چه مواردی از VPS استفاده می‌شود؟

  • راه‌اندازی برنامه‌های تحت وب
  • ساخت و توسعه محیط‌های آزمایشی مانند استارت‌آپ‌ها
  • ذخیره‌سازی و نگهداری فایل‌ها مانند دانلود سرور

چرا باید سرور مجازی را انتخاب کرد؟

خرید سرور مجازی به شما امکان دسترسی کم هزینه و ارتباط با یک تیم آموزش دیده از متخصصان را می‌دهد که تمام وقت بر روی مدیریت سرور تمرکز می‌کنند. البته نباید مزایای زیر را در استفاده از VPS نادیده گرفت:

  • دریافت فناوری‌های جدید
  • پشتیبانی شبانه روزی
  • امنیت بالا و عملکرد بهینه
  • تخصیص یک تیم متمرکز و متخصص در زمینه فناوری اطلاعات
  • عیب‌یابی و رفع سریع ایرادات احتمالی

سرور ابری (cloud)

سرور ابری (cloud) یک منبع متمرکز است که توسط چندین کاربر قابل دسترس خواهد بود و می‌تواند تمام عملکرد‌های یک سرور فیزیکی سنتی را انجام دهد مانند: قدرت پردازش، ذخیره‌سازی و اجرای برنامه‌های کاربردی.

این نوع از Serverها می‌توانند در هر نقطه از جهان قرار داشته باشند و خدمات را از راه دور و از طریق یک محیط رایانش ابری ارائه دهند. در حالی که نقطه مقابل آن یعنی سخت‌افزار سرور سنتی معمولاً در یک محل فیزیکی برای استفاده انحصاری توسط یک سازمان راه‌اندازی می‌شود.

سرور ابری چگونه کار می‌کند؟

استفاده از Server ابری از طریق مجازی‌سازی امکان‌پذیر می‌شود به گونه‌ای که نرم‌افزار مدیریتی آن برای اتصال، بر روی سرور‌های فیزیکی نصب می‌گردد؛ سپس این منابع مجازی می‌توانند از طریق ابر به منظور استفاده مشترک در یک سازمان واحد یا در چندین سازمان ارائه شوند.

در واقع این رویکرد به عنوان یک سرویس (IaaS) شناخته می‌شود؛ یعنی سازمان‌هایی که از IaaS استفاده می‌کنند مجبور نیستند سخت‌افزار خود را داشته باشند و آن را مدیریت کنند. با این حال، در برخی موارد، سرور‌های ابری را می‌توان به عنوان سرور‌های اختصاصی توسط یک ارائه دهنده ابر نیز پیکربندی کرد. در این مورد، ارائه‌دهنده سرور‌های ابری، منابع را به یک مشتری اختصاص می‌دهد تا در زمان نیاز به منابع بیشتر بتواند آنها را ارتقا دهد.

مزایای سرور ابری

  • مقرون به صرفه بودن: استفاده از سرور‌های ابری که توسط ارائه‌دهندگان مدیریت می‌شوند برای یک شرکت بسیار کم هزینه‌تر از خرید و نگهداری سرورهای اختصاصی است.
  • سهولت عملکرد: منابع ابر اغلب می‌توانند در عرض چند دقیقه ارائه و به راحتی از طریق یک کنترل پنل یا API مدیریت شوند. در واقع وقتی که تیم‌های فناوری اطلاعات نیازی به نگهداری زیرساخت‌های پیچیده در محل ندارند، منابع را برای امور دیگر آزاد می‌کنند و در پی آن کاربران می‌توانند به داده‌ها دسترسی داشته باشند.
  • مقیاس‌پذیری: با تغییر نیاز‌ها و حتی تغییر میزان فضای ذخیره‌سازی داده‌ها، سرور‌های ابری می‌توانند به سرعت پاسخگو باشند و منابع را به نسبت نیاز کاربر افزایش یا کاهش دهند.
  • قابلیت اطمینان: سرور‌های ابری می‌توانند عملکردی مشابه با سرور‌های اختصاصی ارائه دهند. از آنجایی که ابر بر روی چندین سرور در یک محیط مشترک اجرا می‌شود، از این رو می‌تواند حتی در صورت خرابی یک منبع ارائه سرویس را ادامه دهد.

جمع بندی

در این مطلب که به معرفی سه سرور پرکاربرد در دنیای فناوری پرداختیم به این سوال که سرور چیست و هر کدام چه ویژگی‌هایی دارند نیز اشاره کردیم. در آخر لازم است یادآور شویم که در زمان خرید سرور و هاست به میزان منابع مورد نیاز و نوع عملکرد وب سایت‌تان توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین و مناسب‌ترین انتخاب را بسته به میزان بودجه خود برگزینید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی