ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مقایسه سامسونگ گلکسی A52s و شیائومی می ۱۱ لایت 5G
فناوری ایران

انجمن واردکنندگان موبایل: با رویه جدید ثبت سفارش واردات، کمبود کالا در بازار نخواهیم داشت

دبیر انجمن اعتقاد دارد با رویه جدید، بازرگانی مدیریت خواهد شد و کمبودی در بازار نخواهیم داشت.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۳:۵۶

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل اعلام کرد براساس دستورالعمل جدید واردات تلفن همراه، ثبت سفارش و تخصیص ارز به صورت دو ماه یک بار و یک ششم سقف سابقه هر شرکت خواهد بود. هدف این رویه رتبه‌بندی واردکنندگان و شفافیت است که به اعتقاد عبقری موجب می‌شود تا به طور متناوب کالا تأمین شده و بازار با کمبود روبه رو نشود.

در راستای تصمیم جدید وزارت صمت، بانک مرکزی به صورت دو ماه یکبار و به میزان یک ششم سقف واردات هر شرکت برای موبایل تخصیص ارز را انجام خواهد داد. در صورتی که واردات به درستی انجام شده باشد امکان ثبت سفارش مجدد وجود دارد.

«مهدی عبقری»، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در رابطه با تغییرات ایجاد شده در ثبت سفارش واردات تلفن همراه به دیجیاتو گفت: «با این رویه بازرگانی مدیریت می‌شود و تأثیرگذاری فوق‌العاده خواهد داشت که موجب می‌شود تا متناوب کالا در بازار داشته باشیم و کمبود نخواهیم داشت.»

او درباره تغییرات ایجاد شده بیشتر توضیح داد و گفت: «تغییری در میزان واردات ایجاد نشده است. سابقه واردات گوشی تلفن همراه به صورت میانگین دو سال گذشته برای هر واردکننده، به عنوان سهمیه واردات آن شرکت در نظر گرفته شده است. دفتر تخصصی تلفن همراه وزارت صمت که متولی اصلی بازار موبایل است، یک سری ممیزی برای واردات گوشی تعیین کرده است. در این ممیزی بحث رتبه‌بندی و طبقه‌بندی شرکت‌ها در عملکرد و شفافیت به میان آمده است.»

حال برای اینکه رتبه‌بندی و شفافیت عملی شود، بایستی تخصیص ارز نیز مرحله به مرحله صورت گیرد؛ زیرا نمی‌توان مانع فعالیت شرکتی شد که ثبت سفارشش صورت گرفته است، چرا که ارز خود را کامل دریافت کرده است.

توضیحات عبقری درباره رویه جدید واردات تلفن همراه

به گفته عبقری، وزارت صمت تمهیدی را در نظر گرفته است تا هم بانک مرکزی بتواند ارز خود را مدیریت کند و هم بازرگان از بلاتکلیفی و سردرگمی رهایی یابد: «بسیاری ثبت سفارش می‌کردند و چون تخصیص ارز زیاد بود، بانک مرکزی و بازرگان نمی‌توانستند درخواست‌ها را مدیریت کنند. به طور مثال در یک ماه همه ثبت سفارش و تخصیص داشتند، سپس تا سه ماه هیچ کس ثبت سفارش و تخصیص نداشت.»

او فرایند جدید ثبت سفارش را حلال بزرگترین معضل چند سال اخیر واردکنندگان تلفن همراه دانست و گفت:

«بزرگترین معضل ما همین بوده است که یک دفعه مثلاً شهریور ماه تمام شرکت‌ها تخصیص داشتند و باید جنس می‌آوردند. سپس آبان همه بیکار نشسته بودند و هر بار به بانک مرکزی مراجعه می‌کردند، بانک مرکزی می‌گفت ارز نداریم. یا به طور مثال در بازه اول سال ثبت سفارش می‌گذاشتند و بعد ویرایش‌های متفاوت می‌کردند؛ چرا که اول سال که ثبت سفارش می‌گذاری معلوم نیست دو ماه دیگر چه کالایی رونمایی می‌شود.»

بنابر اعلام دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در رویه جدید، هر دو ماه یک بار و یک ششم از میزان سقف سابقه در نظر گرفته شده، اجازه ثبت سفارش وجود دارد. واردکننده پس از ثبت سفارش و تخصیص بایستی طی دو ماه 90 درصد کالاها را وارد و رفع تعهد کند تا در ادامه مسیر بتواند مجدداً ثبت سفارش کند.

همچنین عملکرد شرکت واردکننده مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. وزارت صمت تمامی سامانه‌هایی که برای شفافیت راه‌اندازی کرده است همچون سامانه افق، عملکرد شرکت را ارزیابی می‌کند: «اگر مشکلی وجود نداشت و واردکننده کارش را به درستی انجام داده بود، ادامه روند وارداتش برای مرحله دوم باز می‌شود. در غیر این صورت برای مرحله دوم باز نخواهد شد و شرکت تعلیق می‌شود.»

این رویه به همین منوال برای سفارش‌های بعدی تا پایان سال اعمال خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی