ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تتوی الکترونیک
علمی

توسعه تتوی الکترونیکی جدیدی که می‌تواند استرس افراد را تشخیص دهد

تتوی الکترونیک ساخته‌شده توسط پژوهشگران دانشگاه تگزاس قادر به تشخیص سطح استرس و هیجان از طریق رسانش الکتریکی پوست است.

امیر امام جمعه
نوشته شده توسط امیر امام جمعه | ۱ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۲:۳۰

محققان آمریکایی به‌تازگی موفق شده‌اند نوعی تتوی الکترونیکی موقت ابداع کنند که با کمک‌گرفتن از خاصیت رسانایی پوست می‌تواند تغییرات هیجانی، اضطراب و استرس افراد را تشخیص دهد. این تتو می‌تواند برای افراد مبتلا به افسردگی یا تغییرات ناگهانی خلق کاربرد داشته باشد.

تتوی الکترونیک چگونه سطح استرس را می‌سنجد؟

پزشکان برای دهه‌های متوالی با قرار‌دادن الکترودها روی سطح بدن، سیگنال‌های مغزی و قلبی را جهت تشخیص بیماری‌ها پایش می‌کردند. همچنین دستگاه‌های الکترونیک و ساعت‌های هوشمند با تکیه بر همین قابلیت می‌توانند اطلاعات مرتبط با سلامت افراد را ثبت کنند. تتوی الکترونیک با الهام از همین موضوع توسعه یافته است و در زمینه‌های گوناگونی مثل رساندن دارو به شیوه نوین کاربرد دارد.

پروفسور «نانشو لو» از دانشگاه تگزاس بیش از یک دهه روی طراحی و توسعه تتوهای الکترونیک فعالیت داشته است. هدف او ایجاد تتوهایی با قابلیت انعطاف بالا و مشابه با پوست انسان است که بتوانند اطلاعات مختلفی را از پوست دریافت کنند. وی در تازه‌ترین پژوهش خود توانسته است تتویی ابداع کند که برای ۱۵ ساعت روی کف دست باقی می‌ماند و از مقاومت کافی برای انجام انواع فعالیت‌های فیزیکی مثل رانندگی و ورزش برخوردار است.

تتوی الکترونیک

هنگامی که بدن انسان تحت استرس یا هیجان قرار می‌گیرد، به‌دلیل ترشح عرق از غدد مربوطه، دچار افزایش رسانش الکتریکی پوست می‌شود. کف دست‌ها یکی از بخش‌هایی از بدن هستند که مقادیر زیادی غدد عرق دارند و هنگام هیجانی‌شدن زودتر از سایر قسمت‌ها مرطوب می‌شوند. تتوی الکترونیک جدید با تکیه بر همین موضوع می‌تواند سطح استرس فرد را اندازه‌گیری کند و عملکرد دقیق‌تری نسبت به ساعت‌های هوشمند و مچ‌بندهای ورزشی از خود نشان دهد.

تتوی گفته‌شده که بر کف دست قرار می‌گیرد، به کمک سیم کوتاهی از جنس طلا به یک مچ‌بند متصل می‌شود که امکان ارسال داده‌ها به سایر دستگاه‌ها ازجمله‌ گوشی‌های هوشمند به‌شکل بی‌سیم را دارد. سیم گفته‌شده تنها ۷۵۰ نانومتر قطر دارد و به همین دلیل توسط فرد حس نخواهد شد. برای مقایسه، باید اشاره کنیم که یک ورق کاغذ حدود ۱۰۰ هزار نانومتر ضخامت دارد. امید می‌رود که در آینده‌‌ای نزدیک از این نوع وسیله به‌طور گسترده جهت پایش وضعیت بیماران در صنعت سلامت استفاده شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی