ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرطان
سلامت

نتایج یک تحقیق جدید: تشخیص سریع ۵۰ نوع سرطان با یک آزمایش خون ساده

علاوه بر تشخیص سرطان، این آزمایش همچنین می‌تواند محل دقیق شکل‌گیری تومور را نیز مشخص کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

دانشمندان در مطالعه جدیدی نشان داده‌اند که یک آزمایش خون ساده می‌تواند به تشخیص بیش از 50 نوع سرطان سرعت دهد و این امر به بیماران کمک می‌کند تا سریع‌تر برای درمان اقدام کنند.

براساس گزارش گاردین از این موضوع، نتایج کارآزمایی سرویس سلامت ملی بریتانیا (NHS) که در بزرگ‌ترین کنفرانس سرطان جهان در ایالات‌متحده منتشر شده است، نشان می‌دهد که آزمایش خون Galleri پتانسیل زیادی برای تشخیص سرطان در افراد دارای علائم دارد. آزمایش خون مذکور می‌تواند تکه‌های ریز DNA تومور را در جریان خون شناسایی کند و پزشکان براساس آن می‌توانند محل قرارگیری تومور را در بدن انسان‌ها تشخیص دهند.

تشخیص سرطان با آزمایش خون Galleri

محققان در کارآزمایی این آزمایش خون از 5461 نفر که وضعیت آن‌ها توسط پزشکان مشکوک به سرطان گزارش شده بود، کمک گرفتند و این آزمایش به‌درستی دو‌سوم سرطان‌های افراد مورد مطالعه را تشخیص داد. همچنین در 85 درصد از مواردی که مثبت گزارش شده بود، محل اصلی سرطا‌ن نیز مشخص شد. نکته قابل‌توجه دیگر اینکه آزمایش در افراد مسن‌تر و بیمارانی که دارای سرطان‌های پیشرفته‌تری بوده‌اند، دقت بیشتری داشته است.

هرچند کارشناسان از نتایج این کارآزمایی استقبال کرده‌اند، اما به گفته آن‌ها تا قبل از اجرای این آزمایش که توسط شرکت آمریکایی Grail ساخته شده است، در سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

«مارک میدلتون»، استاد پزشکی تجربی سرطان در «دانشگاه آکسفورد» که محقق اصلی این آزمایش است، درباره پتانسیل‌های آن توضیح می‌دهد:

«اولین مورد استفاده احتمالی این آزمایش تشخیص سریع‌تر سرطان است. مورد دوم و سوم پتانسیل آن در کمک به پیداکردن اهداف سرطان (و درنتیجه کاهش انتظار بیماران) با کاهش تعداد کلی آزمایش‌های موردنیاز برای تشخیص سرطان است.»

«لارنس یانگ»، استاد انکولوژی مولکولی «دانشگاه وارویک» نیز خواستار احتیاط شد و گفت:

«این مطالعه مهمی است که نشان می‌دهد ما به‌سمت دورانی پیش می‌رویم که در آن آزمایش خون برای سرطان، در کنار سایر آزمایش‌های موجود، می‌تواند واقعاً تأثیر زیادی بر تشخیص زودهنگام داشته باشد و به‌طور قابل‌توجهی باعث بهبود نتایج بالینی شود.»

محققان همچنین آزمایش Galleri را در هزاران نفر بدون علائم نیز امتحان کرده‌اند تا احتمال تشخیص سرطان‌های پنهان و بدون علائم توسط آن را نیز آزمایش کنند. بااین‌حال، نتایج آن اواخر سال جاری اعلام خواهد شد که درصورت موفقیت‌آمیزبودن، این آزمون یک بار دیگر با حدود 1 میلیون نفر دیگر انجام می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی