ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آندوسکوپی
سلامت

دانشمندان یک کپسول تصویربرداری آندوسکوپی قابل کنترل ساختند

در مقایسه با کپسول‌های موجود در بازار، این دستگاه را می‌توان کاملاً به‌صورت ریموت و مغناطیسی در داخل دستگاه گوارش کنترل و هدایت کرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

کپسول‌های آندوسکوپی خوراکی که می‌توانند از دستگاه گوارشی انسان‌ها فیلم‌برداری کنند، از مدت‌ها قبل وجود داشته‌اند، اما فعالیت آن‌ها به‌شدت محدود بوده و توسط پزشکان قابل کنترل نیستند و برای حرکت کاملاً به نیروی جاذبه و سیستم گوارشی متکی هستند. حالا محققان دانشکده پزشکی و علوم بهداشت «دانشگاه جرج واشنگتن» (GW) با توسعه یک کپسول که امکان کنترل از راه دور را فراهم می‌کند، این محدودیت را برطرف کرده‌اند.

با این فناوری، پزشکان می‌توانند یک کپسول ویدیویی مینیاتوری به نام NaviCam را در سراسر سیستم گوارشی بیماران هدایت کنند تا قسمت‌های دارای مشکل آن را مشخص کرده و از آن عکس‌برداری کنند. برای حرکت کپسول نیز از آهنربای خارجی و جوی‌استیک‌هایی به سبک دستگاه‌های بازی استفاده شده است.

«اندرو ملتزر»، استاد اورژانس دانشکده پزشکی و علوم بهداشتی GW، توضیح می‌دهد:

«آندوسکوپی سنتی یک روش تهاجمی برای بیماران است؛ ناگفته نماند که به‌دلیل نیاز به بیهوشی و مرخصی از کار، پرهزینه است. کپسول‌های قابل کنترل به‌صورت مغناطیسی می‌توانند به‌عنوان یک راه سریع و آسان برای غربالگری مشکلات سلامتی دستگاه گوارش فوقانی مانند زخم یا سرطان معده استفاده شوند.»

مزایا و قابلیت‌های کپسول آندوسکوپی جدید

ملتزر و همکارانش مطالعه‌ای را با 40 نفر انجام داده‌اند که براساس آن گفته شده است پزشکان می‌توانند با دقت 95 درصد، کپسول را در تمام قسمت‌های اصلی معده کنترل کنند. علاوه‌براین، بیماران همچنین تحت یک آندوسکوپی سنتی نیز قرار گرفتند تا پزشکان متوجه شوند که کپسول آن‌ها هیچ ضایعه پرخطری نداشته باشد.

با توجه به اینکه دوربین ساخته‌شده می‌تواند خونریزی، التهاب و زخم‌ها را تشخیص دهد، مزایای بالقوه زیادی برای بیماران متفاوت دارد. همچنین می‌تواند فیلم‌ها و تصاویر خود را به‌طور خودکار برای بررسی بیشتر به خارج از محدوده منتقل کند. در مطالعه محققان گفته شده است که استفاده از کپسول هیچ خطری برای سلامت بیماران به‌همراه ندارد؛ هرچند از آن نمی‌توان برای بافت‌برداری استفاده کرد؛ زیرا در داخل بدن تجزیه می‌شود.

روند آزمایش این کپسول هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد و محققان قصد دارند در آینده آن را با بیماران بیشتری آزمایش کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی