ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پرورش تخمک بالغ انسانی در محیط آزمایشگاهی
علمی

محققین نخستین بار تخمک بالغ انسانی را در آزمایشگاه پرورش دادند

گروهی از محققین آمریکایی و انگلیسی موفق شدند برای اولین بار یک تخمک انسانی را در محیط آزمایشگاهی تا آخرین مراحل بلوغ خود پرورش دهند. این دستاورد می تواند قدمی بسیار مهم در راه درمان ...

محمد مافی‌ها
نوشته شده توسط محمد مافی‌ها | ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۹:۳۰

گروهی از محققین آمریکایی و انگلیسی موفق شدند برای اولین بار یک تخمک انسانی را در محیط آزمایشگاهی تا آخرین مراحل بلوغ خود پرورش دهند. این دستاورد می تواند قدمی بسیار مهم در راه درمان کامل ناباروری زنان و کشف نحوه دقیق رشد و نمو تخمک انسان باشد.

البته چنین فرایندی پیش از این روی موش ها با موفقیت به انجام رسیده بود و حتی تخمک آزمایشگاهی در نهایت به تولد نوزاد زنده نیز ختم شده. اما تا امروز این بالغ سازی تخمک در محیط آزمایشگاهی روی نمونه انسانی انجام نگرفته بود.

دانشمندان این تیم تحقیقاتی پیش از این موفق به تدوین پروتکلی شده بودند که بر اساس آن می شد یک تخمک که آخرین مراحل تکمیل سازی را طی کرده را از رحم خارج ساخت و آن را تا مرحله بلوغ حفظ نمود. اما دستاورد جدید این امکان را به محققین می دهد که تخمک را از آغازین مراحل تشکیل تا بلوغ در محیط آزمایشگاهی کشت دهند.

تخمک بالغ انسانی

برای دستیابی به این هدف می بایست بخشی از بافت تخمدان زنان که امکان تشکیل تخمک دارد را با عمل جراحی خارج و با کشت آن در شرایط آزمایشگاهی تولید تخمک و سپس تکامل آن را خارج از بدن دنبال کرد.

تیم تحقیقاتی با کمک این روش توانستند از ۸۷ نمونه بافتی که برداشت کرده بودند در نهایت ۹ تخمک بلوغ یافته و آماده لقاح را تولید کنند. گرچه شاید این رقم در نگاه اول چندان موفقیت آمیز به نظر نرسد، اما اصولاً دستیابی به حتی یک تخمک بالغ در خارج از رحم نیز موفقیت بزرگی به حساب می آید.

تخمک بالغ انسانی

البته تکنیک مورد بحث هنوز در مراحل ابتدایی توسعه خود قرار دارد و نمی بایست به این زودی ها انتظار در دسترس قرار گرفتن آن برای زنان مبتلا به نازایی را داشته باشیم. هنوز نمی توان از سلامت کامل تخمک هایی که به این روش بالغ شده اند اطمینان حاصل کرد و نمی توان مطمئن بود که متولدین با چنین روشی از سلامت کامل برخوردار خواهند بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی