ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

لذت جمع آوری یک سیستم گیمینگ قوی با کمک کارشناسان مقداد آی تی

یکی از کاربردهای سیستم‌های کامپیوتری که این روز‌ها به ویژه به دلیل محدودیت‌های کرونایی، بسیار رایج شده، گیمینگ است. اگر می‌خواهید بدون استفاده از یک کنسول بازی از بازی‌های کامپیوتری لذت ببرید، نیازمند یک سیستم ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۵:۰۰

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

یکی از کاربردهای سیستم‌های کامپیوتری که این روز‌ها به ویژه به دلیل محدودیت‌های کرونایی، بسیار رایج شده، گیمینگ است. اگر می‌خواهید بدون استفاده از یک کنسول بازی از بازی‌های کامپیوتری لذت ببرید، نیازمند یک سیستم گیمینگ قوی هستید.

هر سیستم کامپیوتری نیازمند قطعاتی مثل مادربرد، CPU، کارت گرافیک، هارد، رم و ... است و اگر قصد دارید از سیستم کامپیوتر خود برای گیمینگ نیز استفاده کنید، باید تقریبا دو برابر هزینه‌ی جمع‌آوری یک سیستم کامپیوتری معمولی، خرج کنید.

اکثر بازی‌های کامپیوتری، برنامه‌هایی بسیار سنگین هستند که برای عملکرد سریع و روان، نیازمند سیستم‌های کامپیوتری دارای مشخصات بسیار قوی، به ویژه کارت گرافیک عالی و رم کامپیوتر دارای ظرفیت بالا می‌باشند. در این جا می‌خواهیم خیلی خلاصه، شما را در جمع‌آوری یک سیستم گیمینگ خوب راهنمایی کنیم.

چگونه مادربرد یک سیستم گیمینگ را انتخاب کنیم؟

مادربرد (motherboard) قطعه‌ی بسیار مهمی از هر کامپیوتر است که تمامی قطعات دیگر مثل پردازنده‌ی مرکزی، کارت گرافیک، هارد و رم کامپیوتر روی آن سوار می‌شوند. اما آیا مادربرد به تنهایی در سرعت و عملکرد کامپیوتر تأثیری دارد؟ خیر. با این حال، انتخاب مادربرد درست برای یک سیستم گیمینگ، بسیار مهم است.

اهمیت مادربرد در این است که نوع آن، تعیین کننده‌ی نوع قطعاتی است که می‌توانید روی کامپیوتر خود نصب کنید و همچنین، مادربرد تعیین می‌کند که آیا امکان ارتقاء سیستم کامپیوتری شما وجود دارد یا خیر.

پیش از اینکه در رابطه با نوع مادربردی که می‌خواهید بخرید، تصمیم‌گیری کنید، باید پردازنده‌ی مرکزی (central processing unit)، رم و پردازنده‌ی گرافیکی (graphic processing unit) را که می‌خواهید بخرید، مشخص نمایید و سپس، یک مادربرد سازگار با آن‌ها تهیه نمایید.

به علاوه، شما باید اندازه‌ی مادربرد را نیز در نظر بگیرید و مطمئن شوید که مادربردی که در نظر گرفته‌اید، درون بدنه‌ی کیسی که دارید یا می‌خواهید بخرید، جا شود. البته بهتر است سایز کیس را با مادربرد خود تطبیق دهید زیرا اگر نیازمند یک سیستم کامپیوتری قوی برای گیمینگ هستید، باید وجود یک کیس بزرگ و شاید زشت را در اتاق خود تحمل کنید.

پردازنده‌ی مرکزی، قلب تپنده سیستم

یکی از قطعات بسیار مهم در هر سیستم کامپیوتری، پردازنده‌ی مرکزی یا همان CPU است. انواع بسیار مختلفی پردازنده‌ی مرکزی وجود دارد ولی دو برند AMD و Intel بهترین و معتبرترین برندهای تولید کننده‌ی این قطعه هستند و انتخاب از میان این دو برند به نوع مادربرد شما بستگی دارد.

با اینکه شاید اینطور به نظر برسد که CPU مهم‌ترین نقش را در هر سیستم کامپیوتری دارد، ولی برای یک سیستم گیمینگ، پردازنده‌ی گرافیکی یا همان کارت گرافیک و رم کامپیوتر نیز فوق‌العاده مهم هستند و شما باید بخش اعظم بودجه‌ی سیستم گیمینگ خود را خیلی با دقت بین این سه قطعه تقسیم‌بندی کنید.

پیش از خرید CPU، حداقل نیازمندی‌های بازی‌هایی که می‌خواهید با سیستم گیمینگ خود انجام دهید را مشخص کنید. پردازنده‌ای که انتخاب می‌کنید، باید با حداقل نیازمندی‌های سنگین‌ترین بازی مورد علاقه‌ی شما همخوانی داشته باشد. ویژگی‌هایی که در هنگام خرید CPU برای یک سیستم گیمینگ باید به آن‌ها دقت داشته باشید عبارتند از:

تعداد هسته‌های CPU:

هر چه تعداد هسته‌های CPU بیشتر باشد، آن پردازنده‌ برای بازی‌های کامپیوتری مناسب‌تر است.

سرعت ساعت CPU:

سرعت ساعت پردازنده‌ی مرکزی عبارت است از تعداد دوره‌هایی که یک CPU می‌تواند در ثانیه اجرا کند. این پارامتر بر حسب گیگاهرتز (GHz) بیان می‌شود. در مجموع می‌توان گفت که هر چه سرعت ساعت CPU بیشتر باشد، کامپیوتر شما عملکرد بهتر و سریع‌تری خواهد داشت که این موضوع برای گیمینگ بسیار مهم است.

دیگر ویژگی‌های CPU که باید در هنگام انتخاب پردازنده‌ی مرکزی برای سیستم گیمینگ به آن‌ها دقت کنید:

گرافیک یکپارچه:

بسیاری از CPUهای امروزی دارای گرافیک یکپارچه هستند؛ یعنی بدون نیاز به کارت گرافیک می‌توانند تصاویر را روی صفحه نمایش ایجاد کنند. این قابلیت، به ویژه وقتی که کارت گرافیک با مشکل مواجه شود یا با نرم‌افزارهای ویرایش ویدئو کار کنید، می‌تواند مفید باشد.

مشخصات ویژه‌ی لپ‌تاپ:

اگر می‌خواهید یک سیستم گیمینگ رومیزی خانگی ببندید، نیازی نیست که CPU شما دارای مشخصات ویژه‌ی لپ‌تاپ باشد. اما در هنگام خرید لپ‌تاپ دقت داشته باشید که CPU مخصوص لپ‌تاپ باشد. برای مثال، CPUهای اینتل مخصوص لپ‌تاپ دارای یک حرف H در انتهای نام خود می‌باشند.

کارت گرافیک

یکی از قطعاتی که برای سیستم‌های گیمینگ و نیز برای ویرایش ویدئو و کار کردن با نرم‌افزارهای گرافیکی اهمیت بسیار زیادی دارد، کارت گرافیک است. از آن‌جایی که کار اصلی بازی‌های کامپیوتری خلق تصاویر گرافیکی است، کارت گرافیک یک سیستم گیمینگ باید خیلی بهتر از یک سیستم کامپیوتری که فقط برای انجام کارهای روزمره بسته شده است، باشد. در زیر می‌خواهیم ۳ عاملی را که باید در انتخاب کارت گرافیک یک سیستم گیمینگ به آن‌ها توجه داشته باشید برای شما توضیح دهیم.

NVIDIA یا AMD؟

تنها برندهای تولید کننده‌ی کارت گرافیک، NVIDIA و AMD هستند. این دو برند، به شرکت‌های دیگر، لیسانس ساخت کارت گرافیک اعطا می‌کنند. بنابراین، ممکن است کارت گرافیک‌هایی تحت برندهای ایسوس، گیگابایت، ام اس آی و ... نیز در بازار پیدا کنید ولی به شما توصیه می‌کنیم که به غیر از NVIDIA یا AMD به سراغ هیچ برند دیگری نروید. تنها عاملی که در انتخاب یک کارت گرافیک از بین کارت گرافیک‌های این دو برند باید به آن توجه داشته باشید، سازگاری آن با مادربرد سیستم گیمینگ شما است.

کدام بازی‌ها را دوست دارید؟

پیش از اینکه کارت گرافیک خود را انتخاب کنید، فهرستی از بازی‌هایی که می‌خواهید با سیستم گیمینگ خود انجام دهید، تهیه کرده و نیازمندی‌های گرافیکی آن‌ها را مشخص کنید. ایده‌آل‌ترین حالت این است که کارت گرافیک شما کمی از نیازمندی کارت گرافیک سنگین‌تری بازی شما قوی‌تر باشد.

رزولوشن و نرخ رفرش مانیتور شما چقدر است؟

رزولوشن و نرخ رفرش مانیتور دو عامل محدود کننده‌ی گرافیکی هستند. به عنوان مثال، اگر مانیتور شما دارای حداکثر رزولوشن p1080 باشد، خرید یک کارت گرافیک که برای رزولوشن k4 طراحی شده، کاری جز اتلاف پول نیست.

رم کامپیوتر

قطعه‌ی مهم دیگری که در اجرای سریع و خوب بازی‌های کامپیوتری اهمیت دارد، رم (RAM) است. در مجموع می‌توان گفت که هر چه میزان رم کامپیوتر بیشتر باشد، بهتر است و کامپیوتر شما می‌تواند به طور همزمان، تعداد بیشتری برنامه را اجرا کند. حداقل رم مورد نیاز برای اکثر بازی‌های کامپیوتری امروزی، ۸ گیگابایت یا بالاتر است.

از کارشناسان مقداد آی تی کمک بگیرید

در صورتی که اطلاعات و تخصص کافی برای بستن سیستم کامپیوتری مورد نیاز خود را ندارید، می‌توانید از سرویس مشاوره‌ی مقداد آی تی برای جمع کردن یک سیستم گیمینگ قوی کمک بگیرید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • Br0ken
    Br0ken | ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

    بدترین تجربه خرید اینترنتی تمام زندگیم با مقداد آی تی بود! یه پرینتر ازشون گرفتم که دقیقا از روز اول خراب بود و بعد از اعلام خرابی گفتن نداریم و جایگزین نمیکنیم و اگه هم مشکلی داری برو از مراجع قضایی و قانونی شکایت کن! خلاصه بعد از 7 ماه با هزار تا دردسر موفق شدم کالا رو مرجوع کنم و پولمو پس بگیرم! به هیچ عنوان ازشون خرید نزنید

  • Hossein Samii
    Hossein Samii | ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

    کلن سمتشون نرید آدم های درستی نیستن

  • ww_ea
    ww_ea | ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

    اصلا کلاهتون افتاد سمت مقداد آی تی ام نرید برش دارید. هم بسیار گرون تر از نرم بازاره، هم کارشناسای فروششون بسیار بی اطلاع و کم سوادن هم مسئول فنی شون و مسئول انبارشون بسیار بد قول و اون هم با دانش کم هست. یه مدت پیش یه سیستم ازشون بر داشتم واقعا پدرمو در اوردن. فک کنین نیم ساعت میستم به متخصص های فروششون توضیح میدادم که که کارت گرافیک OC می خوام. باز میمود یه مدل غیر OC رو پیشنهاد میداد و میگفت. بعدشم میگفت حالا چی هست که اینقدر اُ-سی اُ-سی می کنی. مسئول جمع کردن سیستمشون هم که اینقدر بد سیستم رو بسته بود که اصلا افتضاح. در حالی که سیستم گیمینگ باید تمیز و مرتب بسته بشه. فک کنین...حتی جهت فن های CPU هم بر عکس بسته بود. یعنی هوای داغ به جلوی کیس منتقل میشد، نه به پشتش. بعدشم که سیستم رو باز کردیم کلی ایراد دیگه ام تو بستنشون پیدا شد. در ضمن هیچ قطعه ای رو هم ندارن و تهش باید بری از بازار ازاد تهیه کنی. خلاصه افتضاح هستن

  • Ali ghasemian
    Ali ghasemian | ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

    قسمتی که عنوان کرده cpu مخصوص لپ تاپ در انتهای خودش حرف H رو داره، عمق فاجعه رو نشون میده که شخص نویسنده این مطلب تبلیغاتی چقدر بی اطلاع هست

مطالب پیشنهادی