ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

آیا تلگرام در حال تبدیل شدن به گزینه جدیدی برای دارک وب است؟

گروهی از محققان امنیتی پس از بررسی‌ پلتفرم تلگرام می‌گویند اطلاعات میلیون‌ها کاربر در گروه‌ها و کانال‌های این پیام رسان با هزاران عضو در حال انتشار است و این شبکه اجتماعی می‌تواند به   محققان سرویس ...

امیر امام جمعه
نوشته شده توسط امیر امام جمعه | ۷ خرداد ۱۴۰۰ | ۲۱:۳۰

گروهی از محققان امنیتی پس از بررسی‌ پلتفرم تلگرام می‌گویند اطلاعات میلیون‌ها کاربر در گروه‌ها و کانال‌های این پیام رسان با هزاران عضو در حال انتشار است و این شبکه اجتماعی می‌تواند به  

محققان سرویس «vpnMentor» تلگرام را به عنوان بهشتی برای مجرمان سایبری معرفی کرده‌اند. قابلیت‌های رمزنگاری پیشرفته پیام‌ها و مکالمات در تلگرام موجب شده تا مشارکت‌کنندگان در فعالیت‌های غیرقانونی به راحت بتوانند در آن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. بیشتر گفته‌ها میان چنین کاربرانی به مسائلی مانند خرید و فروش اطلاعات دیگر کاربران یا افشای اطلاعات در سطح وسیع، اجرای کلاهبرداری‌های آنلاین و در برخی موارد حمله به هدفی خاص است. 

چندی پیش نیز تحقیق صورت گرفته توسط موسسه «NortonLifeLock» نشان داد که شواهد بسیاری پیرامون استفاده از تلگرام به عنوان محلی برای خرید فروش موارد غیر مجاز مانند واکسن کرونا، اطلاعات شخصی افراد، نرم‌افزارهای پایرت شده و هویت جعلی تبدیل شده است. اما همچنان استفاده از تلگرام به عنوان بستری برای افشای اطلاعات غیرقانونی در رتبه‌ اول قرار دارد. 

آگهی فروش انواع برندهای واکسن کرونا در یک گروه تلگرامی

تیم امنیتی موسسه‌ی vpnMentor توانستند در تعدادی از گروه‌ها و کانال‌های مرتبط با فعالیت‌های مخرب عضو شوند. افشای اطلاعات به صورت عادی و روزمره در کانال‌هایی با بیش از ۱۰ هزار عضو، آن‌ها را شوکه کرده است. حتی کاربران روش‌های مورد استفاده برای دستیابی به اطلاعات را هم با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند و پیرامون مسائل فنی بحث می‌کند.

نباید فراموش کنیم که قابلیت‌های امنیتی تلگرام می‌توانند در مسیر درستی نیز مورد استفاده قرار گیرند.

مسئله‌ی اصلی اینجاست که چنین فعالیت‌هایی در گذشته محدود به دارک وب بود و مجرمان به فعالیت در پلتفرم‌هایی با دسترسی آسان برای کاربران عادی، علاقه‌ای نشان نمی‌دادند. اما تلگرام با ارائه‌ برخی قابلیت‌های متمرکز روی حفظ حریم شخصی و هویت کاربران، توانسته است چنین افرادی را به سوی خود جلب کند. همچنین ورود و استفاده از تلگرام بسیار آسان‌تر است و در مقابل حملات DDoS نیز مصون است. 

البته نباید فراموش کنیم که قابلیت‌های امنیتی تلگرام می‌توانند در مسیر درستی نیز مورد استفاده قرار گیرند. برای مثال، خبرنگارانی که قصد مخفی کردن هویت خود را دارند یا با تهدید روبه‌رو هستند می‌توانند به راحتی و بدون دغدغه از افشای هویت در تلگرام فعالیت کنند. همچنین افزایش سطح حفاظت از حریم شخصی کاربران می‌تواند از شکل‌گیری داده‌های کلان برای ارزیابی فعالیت‌های آن‌ها و استفاده‌ی تجاری بدون رضایت افراد جلوگیری کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • پسر زمستان
    پسر زمستان | ۸ خرداد ۱۴۰۰

    همه ی اینا بسته به وقتیه که محدودیت باشه این کانال ها بوجود میاد خود تلگرام قوانین سختی برای فروش اسلحه و موارد غیر قانونی داره چرا کاربران گزارش ریپورت نمی کنند میتونید دلیلش رو بگید ؟

  • avvvvab
    avvvvab | ۸ خرداد ۱۴۰۰

    سلام
    امنیّت سایبری تیغ دولبه است
    و چون جنسمون جلبه
    مجبوریم امنیّت سایبری را فدای امنیّت اجتماعی کنیم
    و السلام

    • Sajjad.j
      Sajjad.j | ۸ خرداد ۱۴۰۰

      راستش لاقل من حاضر نیستم برای امنیت اجتماعی و .... از امنیتم تو فضای مجازی بزنم 😐

    • thepjt
      thepjt | ۹ خرداد ۱۴۰۰

      خودتون دیگه خسته نشدید ، بعد از چهل و دو سال ؟...

مطالب پیشنهادی