ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دایمنسیتی 9300
تکنولوژی

هرآنچه باید درباره تراشه‌های مدیاتک بدانید

مدیاتک،‌ شرکت تایوانی فعال در زمینه طراحی و توسعه محصولات نیمه‌رسانا در سال ۱۹۹۷ کار خود را آغاز کرد و اکنون تراشه‌های این شرکت در تعداد زیادی از گوشی‌های هوشمند در سراسر جهان مورد استفاده ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۴ مهر ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۰

مدیاتک،‌ شرکت تایوانی فعال در زمینه طراحی و توسعه محصولات نیمه‌رسانا در سال ۱۹۹۷ کار خود را آغاز کرد و اکنون تراشه‌های این شرکت در تعداد زیادی از گوشی‌های هوشمند در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند. دفتر مرکزی مدیاتک در شهر سینچو تایوان قرار دارد ولی این شرکت دفاتری در کشورهای مختلف جهان از جمله هند، سنگاپور، ایالات متحده، ژاپن، کره، دانمارک، سوئد و دبی دارد.

در این مقاله، مروری اجمالی بر چیپست‌های این شرکت از پرچمداران 5G تا تراشه‌های پایین‌رده خواهیم داشت تا تصویر کاملی از چیپست‌های آن ارائه شود.

فهرست مطالب

چیپست‌های پرچمدار 5G مدیاتک

ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی مدیاتک از پردازنده‌های 5G پیشرفته دیمنسیتی ۱۲۰۰ و دیمنسیتی ۱۱۰۰ رونمایی کرد. هر دو محصول جدید از پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای شامل چهار هسته Cortex-A78 و چهار هسته Cortex-A55 و همچنین گرافیک Mali-G77 MP9 بهره می‌برند و با فرایند تولید ۶ نانومتری تولید شده و با بهره‌مندی از مودم هلیو M70 که از امواج زیر ۶ گیگاهرتز شبکه 5G پشتیبانی می‌کنند.

از سایر ویژگی‌های مشترک این تراشه‌ها می‌توان به پشتیبانی از شبکه وای‌فای، دو سیم کارت 5G، بلوتوث ۵.۲ و پشتیبانی از فیلمبرداری با کیفیت 4K و بانرخ ۶۰ فریم در ثانیه اشاره کرد. اما متاسفانه پرچمداران مدیاتک از قابلیت ضبط 8K پشتیبانی نمی‌کنند. این در حالی است که پردازنده‌های پرچمدار سامسونگ و کوالکام چنین قابلیتی را ارائه می‌دهند.

پردازنده‌های دیمنسیتی ۱۲۰۰ و دیمنسیتی ۱۱۰۰، قابلیت پشتیبانی از فناوری رهگیری پرتو (Ray Tracing) را دارند. این فناوری، در واقع نوعی تکنیک گرافیکی است که برای نورپردازی و انعکاس واقعی‌تر در حین بازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مدیاتک ادعا می‌کند که فناوری رهگیری پرتو در تراشه دیمنسیتی ۱۲۰۰ برای بازی‌های موبایل و اپلکیشین‌ها واقعیت افزوده طراحی شده است.

دیمنسیتی ۱۲۰۰ نسبت به دیمنسیتی ۱۱۰۰ قوی‌تر است و از آرایش سه خوشه‌ای شامل یک هسته Cortex-A78 با سرعت ۳ گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A78 با فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A55 با سرعت ۲ گیگاهرتز بهره می‌برد و از نرخ تازه‌سازی تا ۱۶۸ هرتز پشتیبانی می‌کند. مدیاتک در این تراشه، یادگیری ماشینی را به میزان کمی ارتقا داده و چیپ مربوطه از دوربین‌های حداکثر ۲۰۰ مگاپیکسلی نیز پشتیبانی می کند.

این در حالی است که دیمنسیتی ۱۱۰۰ از چهار هسته Cortex-A78 با فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A55 با فرکانس ۲ گیگاهرتز بهره می‌برد و از نرخ تازه‌سازی تا ۱۴۴ هرتز پشتیبانی می‌کند. این تراشه با فناوری یادگیری ماشینی APU 3.0 شرکت از دوربین‌های تا حداکثر ۱۰۸ مگاپیکسلی پشتیبانی می‌کند.

در واقع می‌توان گفت با چنین مشخصاتی، دیمنسیتی ۱۲۰۰ در موبایل‌های بالارده و دیمنسیتی ۱۱۰۰ در دستگاه‌های میان‌رده به کار گرفته شود.

با این وجود باید در نظر داشت که هر دو پردازنده از گرافیک Mali-G77 MP9 بهره می‌برند که پرچمدار سال ۲۰۲۰ بوده است. در نتیجه کاربرانی که به عملکرد بازی روی موبایل خود اهمیت می‌دهند، بهتر است دستگاه‌هایی با پردازنده‌های رقیب بالارده یعنی کوالکام، سامسونگ و هواوی را مورد توجه قرار دهند. در حقیقت، حتی گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون ۸۶۵ سال ۲۰۲۰ میلادی نیز عملکرد بهتری را در بازی نسبت به دستگاه‌های مجهز به پردازنده‌های مدیاتک این سری از خود نشان می‌دهند.

قبل از معرفی تراشه‌های دیمنسیتی ۱۲۰۰ و دیمنسیتی ۱۱۰۰، جدیدترین و قدرتمندترین چیپ‌های ۷ نانومترین مدیاتک، دیمنسیتی ۱۰۰۰ و دیمنسیتی ۱۰۰۰ پلاس بودند که برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ روی موبایل‌ها مورد استفاده قرار گرفتند.

از ویژگی‌های بارز این تراشه‌ها می‌توان به CPU هشت هسته‌ای (4x Cortex-A77 و 4x Cortex-A55)، مودم 5G یکپارچه، 5G+5G دو سیم کارته، پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP9 و APU شش هسته‌ای اشاره کرد.

سایر ویژگی‌های قابل توجه شامل پشتیبانی از بلوتوث ۵.۱، Wi-Fi 6، پشتیبانی از دوربین‌های حداکثر ۸۰ مگاپیکسلی، فیلمبرداری 4K/60fps، پشتیبانی از نرخ تازه‌سازی ۱۴۴ هرتز و پشتیبانی از کدک AV1 اشاره کرد.

به نظر می‌رسد پردازنده‌های پرچمدار مدیاتک از نظر عملکرد گرافیکی از تراشه‌های مشابه کوالکام عملکرد ضعیف‌تری را به نمایش بگذارند.

مدیاتک، پردازنده دیمنسیتی 1000L را نیز در اوایل سال ۲۰۲۰ معرفی کرد که تفاوت‌هایی با دیمنسیتی ۱۰۰۰ داشت و از سرعت کلاک پایین‌تری برخوردار بود. در ادامه شرکت تایوانی، چیپست دیمنسیتی 1000C را در ماه سپتامبر ۲۰۲۰ رونمایی کرد که مشخصاتی مشابه تراشه‌های میان‌رده داشت تا یک پرچمدار تمام عیار. چیپ 1000C در اصل ترکیبی از تراشه سری دیمنسیتی ۱۰۰۰ و دیمنسیتی ۸۲۰ میان‌رده بود.

دیمنسیتی 1000C پردازنده‌ای هشت هسته‌ای و پرچمدار است که دارای چهار هسته Cortex-A77 و چهار هسته Cortex-A55 سات که عملکرد قدرتمندی را از خود نشان می‌دهد. اما پردازنده گرافیکی آن نسبت به گرافیک مدل‌ میان‌رده Mali-G57 MP5 دیمنسیتی ۸۲۰ افت پیدا کرده است.

دیمنسیتی ۱۲۰۰ دیمنسیتی ۱۱۰۰ دیمنسیتی 1000/1000L/1000 Plus دیمنسیتی 1000C
CPU 1x Cortex-A78 @ 3GHz
3x Cortex-A78 @ 2.6GHz
4x Cortex-A55 @ 2GHz
4x Cortex-A78 @ 2.6GHz
4x Cortex-A55 @ 2GHz
4x Cortex-A77 @ 2.6GHz
4x Cortex-A55 @ 2GHz
4x Cortex-A77
4x Cortex-A55
GPU Arm Mali-G77 MP9 Arm Mali-G77 MP9 Arm Mali-G77 MP9   Arm Mali-G57 MC5
نمایشگر+FHD با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز
+QHD با رفرش ریت ۹۰ هرتز
+FHD با رفرش ریت ۱۴۴ هرتز
+QHD با رفرش ریت ۹۰ هرتز
+FHD با رفرش ریت ۱۴۴ هرتز
+QHD با رفرش ریت ۹۰ هرتز
+FHD با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز
یادگیری ماشینی APU 3.0
۶ هسته‌ای
APU 3.0
۶ هسته‌ای
APU 3.0
۶ هسته‌ای
APU 3.0
۶ هسته‌ای
مودم Helio M70 5G
4.7Gbps downlink
2.5Gbps uplink
Sub-6Ghz
Helio M70 5G
4.7Gbps downlink
2.5Gbps uplink
Sub-6Ghz
Helio M70 5G
4.7Gbps downlink
2.5Gbps uplink
Sub-6Ghz
2.3Gbps download, 1.2Gbps upload
Sub-6Ghz
دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی تکی ۳۲+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
فیلمبرداری 4K/60fps
۱۰۸ مگاپیکسلی تکی ۳۲+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
فیلمبرداری 4K/60fps
۸۰ مگاپیکسلی تکی
۳۲+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
فیلمبرداری  4K/60fps
۶۴ مگاپیکسلی تکی ۳۲+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
فیلمبرداری  4K/60fps
فرآیند تولید
(نانومتر)
۶۶۷۷

گوشی‌هایی که از پرچمداران دیمنسیتی 1200 و دیمنسیتی 1100 بهره می‌برند:

  • ردمی K30 اولترا
  • ویوو  Iqoo Z1
  • ال‌جی ولوت تی موبایل
  • ریلمی  X7 پرو

چیپست‌های میان‌رده 5G مدیاتک

مدیاتک در سال ۲۰۲۰ از چیپست‌های میان‌رده 5G دیمنسیتی  ۸۰۰ رونمایی کرد. مشخصات این تراشه روی کاغذ بسیار قدرتمند است و از چهار هسته پرقدرت Cortex-A76 با سرعت کلاک ۲ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A55 با سرعت کلاک ۲ گیگاهرتز بهره می‌برد.

دیمنسیتی ۸۰۰ اولین تراشه مبتنی بر 5G مدیاتک است که برای گوشی‌های میان‌رده توسعه یافت. از دیگر ویژگی‌های قابل توجه این چیپست می‌توان به پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP4، مودم  مشابه دیمنسیتی ۱۰۰۰ یعنی هلیو M70 5G، پشتیبانی از رفرش ریت ۹۰ هرتز، APU چهار هسته‌ای برای یادگیری ماشینی و قابلیت تصویربرداری تک دوربین تا ۶۴ مگاپیکسل با پردازش چند فریم اشاره کرد.

البته دیمنسیتی ۸۰۰، جدیدترین یا قدرتمندترین چیپست میان‌رده دیمنسیتی 5G نیست و مدیاتک از تراشه دیمنسیتی ۹۰۰ نیز در ماه می ۲۰۲۱ رونمایی کرد که تراشه‌ای هشت هسته‌ای دارای دو هسته CPU قوی Cortex-A78 و شش هسته Cortex-A55 است و از پردازنده گرافیکی Mali-G68 MC4 بهره می‌برد.

پردازنده گرافیکی Mali-G68 مشابه Mali-G78 است .با این تفاوت که از تعداد هسته‌های بیشتری بهره می‌برد. در نتیجه کاربران می‌توانند با این پردازنده قدرت پرادازشی بالاتری را در اختیار داشته باشند.

دیمنسیتی ۹۰۰ با لیتوگرافی ۶ نانومتری تولید شده و بهبودهایی را مقایسه با سری دیمنسیتی ۸۰۰ به ارمغان آورده است. این چیپست دارای پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای با دو کلاستر است که یکی از آنها دو هسته ۲.۴ گیگاهرتزی  Cortex-A78 و دیگری شش هسته ۲ گیگاهرتزی Cortex-A55 دارد. این تراشه از دوربین حداکثر ۱۰۸ مگاپیکسلی و فیلمبرداری 4K با حداکثر فریم ریت ۳۰ فریم در ثانیه پشتیبانی می‌کند.

این تراشه می‌تواند به صورت همزمان روی دو شبکه 5G کار کند یا یک شبکه 5G را با شبکه قدیمی‌تر ترکیب کند. همچنین مدیاتک در سال ۲۰۲۰ تراشه‌های دیمنسیتی ۸۲۰، دیمنسیتی 800U و دیمنسیتی ۷۲۰ را معرفی کرد. دیمنسیتی ۷۲۰ با گرافیک  Mali-G57 MC3 و پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای 2 Cortex-A6  نرخ تازه سازی ۹۰ هرتز و فاقد پشتیبانی Wi-Fi 6 است.

دیمنسیتی ۷۰۰ مدیاتک نیز تراشه‌ای 5G است که در نوامبر ۲۰۲۰ معرفی شد و شباهت‌های زیادی با دیمنسیتی  ۷۲۰ دارد. تفاوت اصلی این دو تراشه، به پردازنده گرافیکی آنها مربوط می‌شود. دیمنسیتی ۷۰۰ فاقد یادگیری ماشین است و سرعت پردازنده کمی بالاتری دارد.

با وجودی که پردازنده‌های میان‌رده و مقرون به صرفه دیمنسیتی به اندازه تراشه‌های میان‌رده 5G کوالکام در گوشی‌های هوشمند زیادی به کار گرفته نشده‌اند، اما دستگاه‌هایی هستند که با این تراشه‌ها به بازار عرضه شدند.

دیمنسیتی ۸۰۰دیمنسیتی ۸۲۰دیمنسیتی ۷۲۰ و 800Uدیمنسیتی ۷۰۰دیمنسیتی ۹۰۰
CPU4x Cortex-A76
4x Cortex-A55
4x Cortex-A76
4x Cortex-A55
2x Cortex-A76
6x Cortex-A55
2x Cortex-A76
6x Cortex-A55
2x Cortex-A76
6x Cortex-A55
GPUArm Mali-G77 MP4Arm Mali-G57 MC5Arm Mali-G57 MC3Arm Mali-G57 MC2Arm Mali-G68 MC4
مودم3.5Gbps download
Sub-6Ghz
N/A
Sub-6Ghz
2.77Gbps download (Dimensity 720)
2,3Gbps download (Dimensity 800U)
Sub-6Ghz
2.77Gbps download
Sub-6Ghz
2.77Gbps download
Sub-6Ghz
دوربین ۸۰ مگاپیکسلی تکی
۳۲+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
۸۰ مگاپیکسلی تکی
۳۲+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
۶۴ مگاپیکسلی تکی
۲۰+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
۶۴ مگاپیکسلی تکی
۱۶+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
۱۰۸ مگاپیکسلی تکی
۲۰ +۲۰مگاپیکسلی دوگانه
یادگیری ماشینیAPU 3.0 APU 3.0 APU 3.0N/A APU 3.0
فرآیند تولید(نانومتر)۷۷۷۷۶

گوشی‌هایی که از تراشه‌های میان‌رده 5G مدیاتک بهره می‌برند:

  • سامسونگ گلکسی A32 5G
  • اوپو رنو 3 5G
  • ردمی نوت 10 5G
  • ریلمی  8 5G
  • ریلمی  X7

چیپست میان‌رده 4G مدیاتک

مدیاتک در بازار تراشه‌های بالارده شاید نتواند فروش خوبی را نصیب خودش کند، اما در بخش چیپست‌های میان‌رده و پایین‌رده عملکرد موفق‌تری دارد.

مدیاتک هلیو جی

سری چیپست‌های مدیاتک هلیو  G از جدیدترین خانواده پردازنده‌های این شرکت با هدف کاربری در صنعت گیمینگ با عملکرد قدرتمند اما با قیمتی مقرون به صرفه توسعه یافته‌اند. تمامی تراشه‌های این سری از فناوری HyperEngine برای عملکرد روان‌تر بازی‌ها استفاده می‌کنند.

هلیو  G90 و G90T اولین تراشه‌های این سری بودند با پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای شامل دو هسته Cortex-A76 به علاوه شش هسته Cortex-A55 در کنار گرافیک چهار هسته‌ای Mali-G76 معرفی شدند. این بدان معناست که کاربران می‌توانند انتظار عملکرد خوبی را البته بر اساس مشخصات روی کاغذ داشته باشند.

تراشه‌های سری هلیو G90 با فرآیند تولید ۱۲ نانومتری تولید شده‌اند و از دوربین ۶۴ مگاپیکسلی و یادگیری ماشین پشتیبانی می‌کنند.

مدیاتک هلیو G95 در سپتامبر ۲۰۲۰ معرفی شد که نسبت به هلیو G90T کمی ارتقا یافته بود. تفاوت اصلی این تراشه با نسل قبلی خود به سرعت ۱۰۰ مگاهرتز و پردازنده گرافیکی با سرعت از ۸۰۰ مگاهرتز تا ۹۰۰ مگاهرتز مربوط می‌شود.

در این سری تراشه‌های دیگری از جمله هلیو G70 و G80/G85 نیز معرفی شدند که به اندازه نسل‌های قبلی قدرتمند نیستند ولی به نظر می‌رسد عملکرد فوق العاده‌ای را در این رده از خود نشان می‌دهند. این چیپست‌ها از پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای شامل دو هسته Cortex-A75 و شش هسته Cortex-A55 در کنار گرافیک Mali-G52 MC2 و پشتیبانی از دوربین‌های ۴۸ مگاپیکسلی را ارائه می‌دهند. به عبارت دیگر می‌توان گفت این تراشه‌ها می‌توانند با چیپست‌های اسنپدراگون ۶۶۵ و ۶۶۲ وارد رقابت شوند.

تراشه هلیو  توانست در ریلمی  C3 راه پیدا کند. این در حالی است که هلیو G80 در قلب تپنده پوکو M2 جای گرفت. کاربرانی که به دنبال کار با دستگاهی قوی‌تر هستند باید به سراغ دستگاه‌هایی با تراشه‌های G70 یا G80/G85 بروند که قیمت موبایل‌ها به بیش از ۲۰۰ دلار افزایش پیدا می‌کند.

هلیو G90/G90T/G95هلیو G70/80/85
CPU2x Cortex-A76
6x Cortex-A55
2x Cortex-A75
6x Cortex-A55
GPUMali-G76 3EEMC4Mali-G52 MC2
AIAPU 2.0N/A
دوربین ۶۴ مگاپیکسلی تکی
۲۴+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
۴۸ مگاپیکسلی تکی
۱۶+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
اتصالاتCat-12 LTE
Up to 1Gbps downlink
Cat-7 LTE
Up to 300Mbps downlink

گوشی‌هایی که از تراشه‌های میان‌رده 4G مدیاتک بهره می‌برند:

  • ردمی ۹
  • ردمی نوت ۱۰ اس
  • ریلمی  ۷
  • پوکو M2

چیپست‌های سری P هلیو مدیاتک

چیپست‌های سری هلیو P در واقع تراشه‌های میان‌رده و مقرون به صرفه مدایتک هستند که از قدیم وجود داشته و به هلیو P10 سال 2016 برمی‌گردد. از قدرتمندترین تراشه‌های این سری می‌توان به هلیو  P90 و هلیو P95 اشاره کرد.

هلیو P95 در اصل نسخه ارتقا یافته هلیو P90 است که اولین بار در پایان سال 2018 عرضه شد. هر دو تراشه از پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای شامل دو هسته Cortex-A75 و شش هسته Cortex-A55  و همچنین پردازنده گرافیکی  GPU PowerVR GM 9446 بهره می‌برند.

تنها تفاوت عمده‌ای که می توان بین دو چیپست اشاره کرد آن است که هلیو P95 از قابلیت مخصوص گیمینگ  HyperEngine برخوردار است. هر دو تراشه از ازسخت افزارهای یادگیری ماشینی مطلوبی مانند APU و شتاب دهنده اختصاصی AI استفاده می‌کنند.

هلیو P65 نیز اواسط سال ۲۰۱۹ معرفی شد و تراشه‌ای با پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای نسبتا قدرتمند شامل دو هسته Cortex-A75 و شش هسته Cortex-A55 در کنار  گرافیک مقرون به صرفه Mali-G52 MC2، بلوتوث ۵ و پشتیبانی از دوربین ۴۸ مگاپیکسلی است.

بزرگترین نقطه ضعف این تراشه آن است که فاقد AI اختصاصی است. بنابراین قابلیت‌های مبتنی بر یادگیری ماشینی به عنوان مثال تشخیص تصویر، بینایی ماشینی، تشخیص چهره و برخی موارد دیگر را پشتیبانی نمی‌کند.

هلیو P60 و P70 مدیاتک میز نسل‌های قبل‌تر این سری هستند که در سال 2018 معرفی شدند. این تراشه‌ها دارای پردازنده قدیمی‌تر ، گرافیک GPU MP3 Mali-G72 و بلوتوث ۴.۲ هستند. هلیو P60 و P70 فقط از عکاسی برای دوربین‌های ۴۸ مگاپیکسلی پشتیبانی می‌کنند‌، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت برای تصویربرداری در حالت شب یا پردازش چند فریم داشته باشند.

چند سالی است مدیاتک تراشه جدیدی از این سری رونمایی نکرده است.

هلیو P95هلیو P90هلیو  P60/P70هلیو P65
CPU2x Cortex-A75
6x Cortex-A55
2x Cortex-A75
6x Cortex-A55
4x Cortex-A73
4x Cortex-A53
2x Cortex-A75
6x Cortex-A55
GPUIMG PowerVR GM 9446IMG PowerVR GM 9446Mali-G72 MP3Arm Mali-G52 MC2
دوربین۶۴ مگاپیکسلی تکی
۲۴+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
۶۴ مگاپیکسلی تکی
۲۴+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
۳۲ مگاپیکسلی تکی
۲۴+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه (P60)

۲۰+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه (P70)
۴۸ مگاپیکسلی اسنپ شات (P70)
۴۸ مگاپیکسلی تکی
۱۶+۱۶ مگاپیکسلی دوگانه
یادگیری ماشینAPU 2.0APU 2.0APU 1.0N/A
فرآیند تولید(نانومتر)۱۲۱۲۱۲۱۲

گوشی‌هایی که از تراشه‌های میان‌رده سری هلیو P بهره می‌برند:

  • موتورولا وان ماکرو
  • ریلمی ۳
  • سامسونگ گلکسی A31
  • سامسونگ گلکسی A41

چیپست‌های پایین رده مدیاتک

مدیاتک در واقع به دلیل معرفی تراشه‌های پایین‌رده توانست در بازار نامدار شود. چیپست‌های ارزان قیمت این شرکت با هسته‌های Cortex-A53  با قابلیت گرافیکی مناسب و پشتیبانی از نرخ تازه سازی ۶۰ هرتز گزینه‌های خوبی محسوب می‌شوند، هرچند نمی‌توانند پشتیبانی 5G و فیلمبرداری 4K را پشتیبانی کنند.

جدیدترین تراشه‌های پایین رده مدیاتک هلیو G35 و G25 هستند. با وجود اینکه بخشی از تراشه‌های سری G با تمرکز بر بازی توسعه یافته‌اند، اما برای بازی‌های سه بعدی و دو بعدی بسیار سبک هنوز مناسب نیستند. این شرکت همچنین دارای چند تراشه شبیه به یکدیگر و قدیمی یعنی هلیو P35 ، هلیو P22 و هلیو A25 است که هنوز مورد استقبال زیادی قرار دارند.

همه این تراشه‌ها دارای پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای Cortex-A53، گرافیک پایین رده  PowerVR GE8320 هستند و با فرآیند تولید 12 نانومتری توسعه یافته‌اند. قابلیت‌های دوربین این تراشه‌ها چندان قدرتمند نیست و همه آنها در بهترین حالت از 25 مگاپیکسل برای عکاسی پشتیبانی می‌کنند.

هلیو P35/G35هلیو P22/G25هلیو A25هلیو A22هلیو A20
CPU8x Cortex-A538x Cortex-A538x Cortex-A534x Cortex-A534x Cortex-A53
GPUIMG PowerVR GE8320IMG PowerVR GE8320IMG PowerVR GE8320IMG PowerVR GE8320IMG PowerVR GE8300
دوربین۲۵ مگاپیکسلی تکی
۱۳+۱۳ مگاپیکسلی دوگانه
۲۱ مگاپیکسلی تکی
۸+۱۳ مگاپیکسلی دوگانه
۱۶ مگاپیکسلی تکی
۵+۱۳ مگاپیکسلی دوگانه
۲۱ مگاپیکسلی تکی
۸+۱۳ مگاپیکسلی دوگانه
۱۶ مگاپیکسلی تکی
۵+۱۳ مگاپیکسلی دوگانه
فرآیند تولید(نانومتر)۱۲۱۲۱۲۱۲۱۲

گوشی‌هایی که از تراشه پایین رده مدیاتک بهره می‌برند:

  • ردمی 9A
  • ردمی 9C
  • موتورولا موتو E7
  • پوکو C3
  • سامسونگ گلکسی A10s
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی