ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

نکاتی کاربردی قبل از طرح نظر مخالف با مدیر مافوق

اگر مخالفتی با نظر مدیرمافوق خودتان در محل کار داشته باشید چه کار می‌کنید؟ آیا طرح نظر مخالف ممکن است به قیمت از دست شغل‌تان تمام شود؟ آیا ممکن است با انجام چنین کاری تخم ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۸:۰۰

اگر مخالفتی با نظر مدیرمافوق خودتان در محل کار داشته باشید چه کار می‌کنید؟ آیا طرح نظر مخالف ممکن است به قیمت از دست شغل‌تان تمام شود؟ آیا ممکن است با انجام چنین کاری تخم دشمنی را در ذهن او بکارید؟ این کار چه تبعاتی می‌تواند داشته باشد؟ اگر واقعا مجبور شدیم چنین کاری را انجام بدهیم،‌چگونه این کار را در بهترین شکل ممکن پیش ببریم؟

صاحبان کسب و کار و کارمندان مجموعه‌ها بی‌شک در طی دوران فعالیت خود ممکن است بارها و بارها در شرایطی قرار بگیرند که با تصمیمی در مجموعه مخالف باشند. تصور کنید در مجموعه‌ای مشغول فعالیت هستید و مدیر ارشد شما برای پروژه تصمیم گیری کرده و شما با نظر وی مخالف هستید. برای طرح نظر مخالف چه مسیری را طی می‌کنید؟ از چه کلماتی استفاده می‌کنید؟ آیا اصلا ارزش دارد نظر مخالف خود را مطرح کنید؟

کارشناسان می‌گویند بسیار طبیعی است که در محل کار یا در زندگی روزمره با نظر دیگران مخالف باشیم و این مخالفت داشتن موضوع عجیب و غریبی نیست. آنچه اهمیت دارد، نحوه مدیریت مخالفت و چگونگی مطرح کردن آن است. گاهی طرح اشتباه یک نظر مخالف می‌تواند صدمات جبران ناپذیری در ارتباطات کاری ما ایجاد کند.

وقتی می‌خواهیم نظر مخالف خود را مطرح کنیم، ممکن است در موجی از احساسات مختلف قرار بگیریم. در قلب‌مان احساس می‌کنیم شاید صحبت و نظر ما خوشایند طرف مقابل نباشد. از طرفی عقل‌ به ما می‌گوید مسیر اشتباه است و باید اصلاح شود. در این کشمکش درونی، گاهی تمرکز خود را از دست می‌دهیم و موضوع را به خوبی مدیریت نمی‌کنیم و اتفاقا به بدترین شکل ممکن موضوع را مطرح می‌کنیم. قبل از طرح موضوع به این نکات توجه کنید:

واقع بین باشید

بسیاری از کارمندان به دلیل ترس از دست دادن کار، ایجاد جو متشنج یا دلایل دیگر از طرح نظر مخالف خود امتناع می‌ورزند.  این در حالی است که عمیقا می‌دانند مسیر اشتباه  است و پروژه به سمت نامطلوبی حرکت می‌کند.

در چنین شرایطی باید واقع بین باشید. اگر بتوانید موضوع را به شکل درستی مطرح کنید، مشکلاتی که در ادامه مسیر می‌بینید به درستی ترسیم کنید، تصویری واقعی از شرایط آتی به نمایش بگذارید و همه چیز را به درایت لازم مطرح کنید،‌ نباید نگران اخراج شدن باشید. نباید نگران باشید که مدیر ارشد برای همیشه با شما دشمن خواهد شد. اما اگر مشکلات را مطرح نکنید، ممکن است مشکلات بزرگتری پیش بیاید.

گاهی لازم است کمی صبر کنید و سپس مشکل را مطرح کنید

گاهی لازم است با دقت ریسک و خطرات احتمالی را از همه نظر مورد بررسی قرار دهید و بعد اظهارنظر کنید. شاید افراد دیگری هم در تیم کاری حضور داشته باشند که نظر مشابه شما دارند. پس می‌تواند با درایت و کمی صبور بودن، همه جوانب موضوع را به صورت جمعی و با افراد هم نظر با خودتان بررسی کرده و سپس اظهار نظر کنید.

اهداف مشترک خود را مرور کنید

قبل از آنکه افکار خود را با مدیریت به اشتراک بگذارید، یک بار اهداف را مورد بازنگری قرار دهید. وقتی هدف مشخص و شفاف باشد، اظهار نظر در مورد آن ساده‌تر می‌شود. گاهی در حین کار، اهداف فراموش شده یا حتی گم می‌شوند. اگر می‌خواهید نظر مخالفی را مطرح کنید، بار دیگر اهداف اصلی را مرور کنید و سپس برمبنای اهداف خود سناریوی صحبت کردن و طرح نظر مخالف را تنظیم کنید. در این صورت راهبرد موضوع نیز ساده‌تر خواهد شد.

برای طرح نظر مخالفت اجازه بگیرید

شاید اجازه گرفتن برای طرح نظر مخالف، کاری غیرمعمول به نظر برسد ولی یک راهکار هوشمندانه است. وقتی از مدیر مافوق خودتان قبل از طرح نظرات مخالف اجازه می‌گیرید در واقع امنیت روانی برای وی ایجاد می‌کنید و کنترل امور را به صورت ناخودآگاه در دست می‌گیرید.

آرامش خود را حفظ کنید

ممکن است زمانی که می‌خواهید نظر مخالف بدهید، دچار استرس شدید شده و تمرکز خود را از دست بدهید. این شرایط باعث می‌شود نتوانید به درستی موضوع را مطرح کنید و صدمه زننده است. آرامش خود را حفظ کنید. آرام و با اعتماد به نفس صحبت کنید. استرس نباید باعث شود، با سرعت صحبت کنید یا رشته کلام از دست‌تان در برود.

مهم‌ترین موضوعات را مطرح کنید

دست روی اصلی‌ترین موضوع بگذارید و حاشیه نروید. وقتی از مدیر مافوق خود اجازه گرفتید که در مورد موضوع با وی صحبت کنید، مهم‌ترین و اصلی ‌ترین مساله را مطرح کنید.

قضاوت نکنید

وقتی در مورد نگرانی‌ها و دلایل خود برای مخالفت صحبت می‌کنید،‌ دچار قضاوت‌های عجولانه نشوید.  نه در مورد خودتان قضاوت کنید و نه در مورد طرف مقابل. گاهی برخی افراد در حین بیان موضوع دچار حالتی می‌شوند که ای کاش چنین موضوع احمقانه‌‌ای را مطرح نمی‌کردم و در حین صحبت کردن خود را سرزنش می‌کنند و انواع قضاوت‌های بدبینانه را در مورد خود و طرف مقابل از ذهن می‌گذرانند.

باید بدون اینکه دچار قضاوت‌های عجولانه بشوید بتوانید منظور خود را برسانید. در کمال بی‌طرفی و بدون پیش داوری ذهنی بحث ا جلو ببرید و گفتگو کنید. ممکن است هر یک از طرفین در حین صحبت بدون پیش داوری و قضاوت بتواند دیگری را مجاب کند. پس بگذارید بحث مسیر طبیعی خود را طی کنید.

متواضع باشید

قبل از ارائه نظر خودتان در مورد موضوع با دقت تحقیق و بررسی کنید، ولی این احتمال هم وجود دارد که اشتباه کنید. اگر اشتباه کرده بودید متواضع باشید و اشتباه خود را بپذیرید. این موضوع نباید باعث شود اعتماد به نفس خود را در طرح نظرات مخالف از دست بدهید.

درنهایت پذیرای نظر مدیریت باشید

ممکن است نظر شما درست باشد ولی دست آخر مدیریت مجموعه تصمیم گیرنده نهایی است. پس نظر او را بپذیرید. در این صورت به مدیر مافوق خود نشان داده‌اید که جایگاه او را درک می‌کنید. در کمال احترام در جوی آرام، نظر مدیر مافوق خود را بپذیرید و به بحث‌های بیهوده خاتمه دهید. این به معنی عقب نشینی کردن از موضع‌تان نیست، بلکه شما در کمال آرامش همه موضوعات را مطرح کرده‌اید و در فضایی منطقی بحث کرده‌اید، در نهایت تصمیم نهایی را نیز پذیرفته‌اید.

چند نکته مهم دیگر که باید مد نظر داشته باشید

قبل از صحبت کردن در مورد موضوع، حتما اجازه گرفته و بگویید که نظر متفاوتی دارید تا روشن شود، موضوع در چه مورد است. دیدگاه و نظر خود را شفاف و روشن مطرح کنید تا قابل درک باشد و به حاشیه نروید. با لحنی همراه با آرامش و شمرده صحبت کنید. برای گفتگویی منطقی فضا را باز بگذارید و نظرات خود را بیان کنید و منتظر شنیدن نظر طرف مقابل باشید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • رحمان صادقی
    رحمان صادقی | ۳۰ شهریور ۱۴۰۰

    من ادمین اینستاگرام استراتژیست محتواشونم ولی بازم حرف خودشونو میزنن.

مطالب پیشنهادی