ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

موبایل

مجلس: هیچ موبایل لوکسی وارد نشود/ انجمن واردکنندگان: پرچمدارها به بازار برمی‌گردند

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس اعتقاد دارد کشور درگیر جنگ اقتصادی است و به علت کمبود منابع ارزی بایستی از واردات تمامی مدل‌های گوشی‌های لوکس خودداری شود. اما در مقابل انجمن واردکنندگان موبایل با انتشار ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۴:۴۵

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس اعتقاد دارد کشور درگیر جنگ اقتصادی است و به علت کمبود منابع ارزی بایستی از واردات تمامی مدل‌های گوشی‌های لوکس خودداری شود. اما در مقابل انجمن واردکنندگان موبایل با انتشار بیانیه‌ای ضمن بی معنا دانستن عبارت گوشی لوکس، هر نوع ممنوعیت در این زمینه را عامل فساد و انحصار دانسته است. این انجمن همچنین وعده داده است گوشی‌های پرچمدار با حل مشکل تامین ارز، به زودی به بازار بازخواهند گشت.

گزارش خبری هفته گذشته شبکه خبر و پیگیری ممنوعیت واردات آیفون از نمایندگان مجلس با واکنش‌های منفی زیادی رو به رو شده است. انجمن واردکنندگان موبایل نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن مخالفت با چنین تصمیم‌هایی وعده داده است تا با بازگشایی مجدد تالار دوم پرچمدارها به بازار بازخواهند گشت.

اما «حسن شجاعی»، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت اعلام کرده است موضوع ممنوعیت مطرح شده، به گوشی‌های یک برند خاص ختم نشده و تمامی گوشی‌ها و کالاهای لوکس را در بر می‌گیرد:

«موضوع ممانعت از اختصاص ارز نیمایی به کالا وگوشی های لوکس، مختص یک نشان خاص نیست؛ بلکه در هر شرکتی می تواند بخشی از محصولات لوکس و بخشی غیر لوکس باشد که می‌بایست مصادیق آن توسط دولت با معیارهای دقیق تعیین شود.»

به گفته وی براساس بررسی‌ها چهار درصد بازار تلفن همراه در اختیار این کالاها است. اما 25 درصد ارز صرف آن می‌شود و اختصاص ارز نیمایی به گوشی‌هایی که مورد استفاده 4 درصد جامعه است، ضرورتی ندارد و باید دولت تصمیم بگیرد: «همچنین ضرورت ورود اینگونه کالاها حتی با ارز غیر دولتی باید بررسی شود.»

این سخنان نشان می‌دهد مقصود نماینده مجلس، گوشی‌های پرچمدار است؛ از همین رو بایستی منتظر ممنوعیت واردات گوشی‌های پرچمدار سامسونگ و سایر برندها نیز به کشور باشیم.

کمیسیون اصل نود

شجاعی اعتقاد دارد در شرایطی که کشور درگیر جنگ اقتصادی و کمبود منابع ارزی است، منطقی نیست که برای واردات کالاها و ازجمله گوشی‌های لوکس ارز مصرف شود و این مورد تذکر رهبر انقلاب نیز بوده است:

«سال گذشته حدود سه میلیارد دلار برای دارو اختصاص دادیم. در حالی که تنها برای واردات گوشی‌های لوکس نزدیک یک میلیارد دلار ارز نیمایی مصرف شده و حتما ارز پاشی برای کالاهای لوکس به نفع کشور نیست در این جهت وزیر صنعت، معدن و تجارت به کمیسیون دعوت شد.»

رئیس کمیسیون اصل نود در پایان خاطر نشان کرد در شرایط جنگ اقتصادی نباید یارانه‌ای از جیب عموم مردم صرف واردات کالاهای لوکس و غیر ضرور شود چرا که به مصلحت عمومی نیست و به ضرر مردم است.

انجمن واردکنندگان موبایل: هر ممنوعیتی فساد به دنبال دارد

اما در پی بالاگرفتن زمزمه‌هایی مبنی بر ایجاد ممنوعیت‌های جدید برای واردات برخی موبایل‌ها که با ایجاد التهاب در بازار گوشی همراه شده است؛ انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی به منظور شفاف‌سازی، موضع رسمی خود را در خصوص موارد مطرح شده اعلام کرد:

«در مورد خبر ممنوعیت واردات آیفون که این روزها مصرف‌کننده را نگران و بازار را ملتهب کرده است باید اعلام کنیم، این بحث سال‌هاست که مطرح می‌شود و اهداف مختلفی از مطرح شدن این ممنوعیت دنبال می‍‌شود. با این وجود ذی‌نفعان دولتی همواره در حال تبیین راه حل‌هایی جایگزین برای این نوع طرح‌های پیشنهادی بوده و هستند. ما نیز به عنوان انجمنی تخصصی همواره آمادگی خود را برای همکاری و ارائه تجربیات در جهت یافتن روش‌های جایگزین به جای ممنوعیت به تصمیم سازان اعلام کرده‌ایم. اما تاکنون هیچ مشورت و گفتگویی در خصوص طرح ممنوعیت آیفون با این انجمن صورت نگرفته است.»

انجمن واردکنندگان موبایل در ادامه بیانیه خود جهت آگاهی افکار عمومی و حمایت از زنجیره گرانبهای تامین و عرضه موبایل در کشور نگرانی‌های خود را در خصوص هر نوع ممنوعیتی در این حوزه اعلام کرده است.

این انجمن اعتقاد دارد در پس هر ممنوعیتی، فساد و انحصار ایجاد خواهد شد که تنها راه جلوگیری از ورود به این چالش، توسعه اقتصاد آزاد است: «همچنین طرح ممنوعیت واردات آیفون به 5هزار واحد صنفی که تنها در زمینه عرضه و خدمات محصولات آیفون فعالیت می‌کنند لطمات جبران ناپذیرخواهد زد. چرا که هر یک از این واحدهای صنفی به طور متوسط 4 اشتغال مستقیم و 40 اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده‌اند و قطع کردن زنجیره تامین منجر به تعطیلی و بیکاری گسترده در این واحدهای صنفی خواهد شد. لذا مطرح کردن این دست ممنوعیت‌ها حتی اگر اجرایی نشود نیز التهابی جدی در این شبکه بوجود خواهد آورد.»

در ادامه بیانیه آمده است که بیش از 200 شرکت فعال در حوزه واردات نیز همه یا بخشی از واردات خود را معطوف محصولات اپل کرده‌اند و با سرمایه‌ گذاری بسیار زیاد در این حوزه علاوه بر تامین و عرضه، خدمات پس از فروش به مصرف‌کننده ایرانی ارائه می‌دهند.

گوشی لوکس

عبارت گوشی لوکس بی معنا است

انجمن واردکنندگان موبایل اعتقاد دارد اطلاق لوکس بودن به موبایل‌های آیفون به دلیل قیمت بالای 600 دلاری آن‌هاست اما در حوزه فناوری مفهمومی با عنوان لوکس وجود ندارد:

«مدل‌های متنوعی از دیگر برندها در این رده قیمتی وجود دارند و آیفون در این رده قیمتی تنها نیست. دسته بندی موبایل‌ها فارغ از قیمت‌شان بر اساس امکانات و ویژگی‌های کاربردیشان است. به این ترتیب که موبایل‌هایی با امکاناتی برتر در رده پرچمداران قرار می‌گیرند که اتفاقا قیمتی بیشتر از 600 دلار دارند. به عنوان مثال سری Z، S و نوت سامسونگ یا محصول جدید هواوی یعنی P40 جزء سری موبایل‌ها پرچمدار محسوب می‌شوند.»

در این بیانیه تاکید شده است این دست ممنوعیت‌ها به جز افزایش قیمت کاذب منجر به رونق گرفتن سوءاستفاده از واردات مسافری برای آیفون خواهد شد و دوباره رویه قاچاق مسافری را برای سودجویان به صرفه خواهد کرد: «به طور کلی این انجمن مطرح شدن مباحثی همچون ممنوعیت واردات موبایل که حالا تبدیل به یک کالای ضروری شده و در زندگی روزمره مردم تلثیر جدی می‌گذارد را مغایر با اصول اقتصاد تجارت آزاد می‌داند و معتقد است که تصمیمات و سیاست‌گذاری‌ها باید حول محور روان‌سازی برطرف کردن موانع اقتصادی باشد.»

مشکل تامین ارز گوشی‌های پرچمدار به زودی رفع خواهد شد

این انجمن همچنین اظهار داشته تاکنون هیچ گونه محدودیت و ممنوعیتی برای واردات آیفون و دیگرگوشی موبایل‌های بالای 600 دلاری وجود نداشته است و و رسما از طریق ذینفعان دولتی نه با این انجمن مشورتی صورت گرفته و نه ممنوعیتی ابلاغ شده است. تنها مانع واردات این سری گوشی‌ها که در دسته پرچمداران قرار می‌گیرند، عدم تامین ارز مورد نیازشان است که طی چند روز آینده با بازگشایی تالار دوم نیما این مانع نیز برداشته خواهد شد.

این انجمن با تاکید بر اینکه از حقوق قانونی و مطالبه خواسته‌های زنجیره تأمین تلفن همراه دفاع می‌کند در بیانیه خود اظهار داشت: «بر این باور هستیم شبکه ارزشمند تأمین و توزیع موبایل توانسته در سخت‌ترین سال‌های اقتصادی کشور با وجود ناملایمات و تحریم‌های ناجوانمردانه ایستادگی کند و همواره این کالای ضروری را در روزهای اپیدمی گرونا که مردم عزیز ایران برای امور آموزشی و درمانی نیاز مبرم به آن داشته‌اند را تامین کند.»

انجمن واردکنندگان موبایل

در ادامه ضمن تایید مشکلات در تامین منابع ارزی و اشاره به چالش‌های بازرگانان جهت بازگرداندن ارز و واردات کالاهای ضروری به کشور، انجمن واردکنندگان موبایل خواستار همدلی جمعی برای عبور از این شرایط شده است:

«لازم به ذکر است که طی این سال‌ها تعاملات سازنده‌ای با ذینفعان دولتی داشته‌ایم و به عنوان طرف مشورتی همواره راهکارهای برون رفت از بحران و پیامدهای تصمیمات را به گوش سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان رسانده‌ایم. به عنوان مثال در خصوص مصوبه اخیر کارگروه سیاست‌های ارزی که به تهاتر ارز صادراتی خشکبار، گیاهان دارویی، زعفران، شیلات و میوه و تره‌بار با واردات موبایل‌‌های بالای 600 دلار اشاره دارد نیز به عنوان طرف مشورتی همواره نگرانی‌های خود را مطرح کرده و طرف دولتی نیز به دنبال رفع موانع و بهینه سازی فرآیند اجرایی این مصوبه است.»

به گفته این انجمن، اختلال در روند تامین ارز در تالار دوم نیما که به منظور عرضه ارز مورد نیاز واردات موبایل‌های بالای 600 دلار راه اندازی شده است منجر به مشکلات عدیده‌ای برای بازرگانان در ترخیص و تامین موبایل‌های پرچمدار مورد نیاز بازار شده است: «با خبرهای مثبتی که شنیده‌ایم به زودی تالار دوم بازگشایی خواهد شد و آرامش دوباره به بازار موبایل باز خواهد گشت. امیدواریم با تصمیماتی که گرفته خواهد شد هم تعهدات ارزی صادرکنندگان محقق شود و هم بازار موبایل تامین و تکنولوژی روز دنیا در دسترس مردم قرار گیرد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • dariush eghbali
    dariush eghbali | ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

    چقدرحقیرید،، که ازحرف حساب میترسید،، متاسفام براتون..اینم سانسورکنید.

مطالب پیشنهادی