ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

درمان سرطان با باکتری
علمی

توسعه میکروربات‌های باکتریایی که می‌توانند بدون درد سرطان را از بین ببرند

گروهی از محققان موسسه مکس پلانک مدعی توسعه درمان پیشرفته‌ای برای تومورهای سرطانی شده‌اند که در آن از باکتری‌ها استفاده می‌شود. این درمان از ریزربات‌هایی بر پایه باکتری بهره می‌گیرد که حامل دارو هستند و ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۸ تیر ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

گروهی از محققان موسسه مکس پلانک مدعی توسعه درمان پیشرفته‌ای برای تومورهای سرطانی شده‌اند که در آن از باکتری‌ها استفاده می‌شود. این درمان از ریزربات‌هایی بر پایه باکتری بهره می‌گیرد که حامل دارو هستند و از طریق ذرات مغناطیسی در بدن هدایت می‌شوند تا به‌طور مستقیم به سلول‌های سرطانی برسند و در بقیه نقاط بدن پخش نشوند.

این ریزربات‌ها با شیوه کارکرد دقیق خود بسیار موثر عمل می‌کنند و درد و رنج زیادی را برای بیمار به همراه ندارند. پژوهشگران در طول مطالعات خود با موفقیت نانولیپوزوم و نانوذرات مغناطیسی را به 86 باکتری E. coli متصل کردند. با این کار، باکتری‌ها به ارتشی از ریزربات‌های بیوهیبریدی تبدیل شدند که عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دادند.

نانولیپوزوم‌هایی که به هر باکتری E. coli وصل شده بودند، در واقع وزیکول یا ریزکیسه‌هایی پر از داروهای شیمی‌درمانی بودند. پوشش این کیسه‌ها به راحتی در برخورد با پرتوهای فروسرخ از بین می‌رود. از سوی دیگر، ذرات مغناطیسی (اکسید آهن) که به باکتری‌ها وصل می‌شوند، برای کنترل حرکت باکتری‌ها در داخل بدن به کار می‌روند.

درمان سرطان با ریزربات

از آن‌جایی که E. coli قابلیت حرکت بسیار بالایی دارد، محققان آن‌ها را در معرض یک میدان مغناطیسی قرار دادند. جهت این میدان به حرکت ذرات اکسید آهن و در نتیجه خود باکتری در بدن منتهی شد. محققان برای اتصال باکتری به ذرات مغناطیسی و نانولیپوزوم‌ها از مجموعه‌های استرپتاویدین-بیوتین استفاده کردند که قوی‌ترین پیونددهنده بیومولکولی است.

درمان سرطان با ترکیبی از بهترین تکنیک‌ها

محققان مدعی‌اند که ارائه دارو در نقطه دقیق بیماری با استفاده از ریزربات‌های بیوهیبریدی می‌تواند بدون درد یا عفونت در بدن بیمار انجام شود. در گذشته هم تلاش شده بود تا از باکتری در درمان سرطان استفاده شود، اما اکثر این تلاش‌ها ناموفق بود چون این درمان نیازمند ترکیب بی‌نقصی از بهترین تکنیک‌هاست. کاری که محققان در این مطالعه انجام داده‌اند بهبود ظرفیت باکتری‌های معمولی و تبدیل آن‌ها به نانوماشین‌هایی برای تحویل دارو بوده است.

برای مثال، نانولیپوزوم‌هایی که به این باکتری‌ها وصل شده‌اند، دارای کپسول‌های ویژه‌ای موسوم به ذرات سبز هستند که به شکلی موثر داروهای درمان سرطان را نگهداری می‌کنند. به‌علاوه، دانشمندان برای کنترل دقیق باکتری‌ها از خصوصیات ذرات اکسید آهن بهره گرفتند. نتایج کارهای آنان در مجله Science Advances منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی