ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کره زمین
علمی

دانشمندان پاسخ می‌دهند: زمین 300 میلیون سال دیگر چه شکلی به خود می‌گیرد؟

محققان با مدل‌سازی حرکات صفحات تکنونیک زمین پیش‌بینی کرده‌اند که تا 300 میلیون سال دیگر ابرقاره‌ای از ترکیب آمریکا و آسیا به وجود خواهد آمد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ مهر ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

محققان دانشگاه کورتین استرالیا حرکات صفحات تکنونیک زمان را برای 300 میلیون سال آینده مدل‌سازی و پیش‌بینی کرده‌اند و می‌گویند در آینده اقیانوس آرام از بین می‌رود و ابرقاره‌ای به نام آماسیا از به هم پیوستن آمریکا و آسیا به وجود می‌آید.

«چوان هوانگ»، محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: «قاره‌های زمین در طول دو میلیارد سال گذشته با هم برخورد کرده و هر 600 میلیون سال یک بار یک ابرقاره را به وجود آورده‌اند. این یعنی قاره‌های فعلی هم قرار است طی صد میلیون سال آینده دوباره به هم بپیوندند.» محققان در این مطالعه به سراغ مدل‌سازی ژئودینامیک 4-D رفتند تا ببینند حرکات صفحات زمین در طول صدها میلیون سال آینده چه شرایطی را به وجود می‌آورند.

به گفته هوانگ، نتیجه مدل‌سازی‌ها نشان می‌دهد که به احتمال زیاد، اقیانوس آرام از بین می‌رود و در کمتر از 300 میلیون سال یک ابرقاره به نام آماسیا به وجود می‌آید. هوانگ می‌گوید: «این ابرقاره جدید از قبل با نام آماسیا شناخته می‌شود چون برخی باور دارند که وقتی آمریکا به آسیا برخورد کند، اقیانوس آرام بسته می‌شود.» استرالیا هم ابتدا به آسیا می‌پیوندد، سپس به همراه قاره کهن به آمریکا وصل می‌شود.

ابرقاره آماسیا

ابرقاره آماسیا اکوسیستم متفاوتی خواهد داشت

«ژنگ-شیانگ لی» به‌عنوان یکی از محققان این مطالعه می‌گوید اکوسیستم‌های سیاره ما در زمان تشکیل آماسیا بسیار متفاوت خواهند بود. این ابرقاره به شکل اجتناب‌ناپذیری بسیار داغ و خشک می‌شود. لی ادامه می‌دهد: «در حال حاضر، زمین از هفت قاره با اکوسیستم‌ها و فرهنگ‌های بشری متفاوت ساخته شده، بنابراین فکر کردن به این که جهان 200 تا 300 میلیون سال دیگر چه شکلی خواهد شد، هیجان‌انگیز است.»

آخرین ابرقاره زمین پانگه‌آ نام داشت و حدود 335 میلیون سال پیش به وجود آمد. خشکی‌های این ابرقاره با آغاز عصر ژوراسیک در حدود 200 میلیون سال پیش از هم جدا شدند. با این اتفاق، اقیانوس‌های اطلس و هند ظاهر شدند. آن‌چه ما به عنوان اقیانوس آرام می‌شناسیم هم بازمانده ابراقیانوسی به نام پانتالاسا است.

نتایج پژوهش جدید دانشمندان در مجله National Science Review منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی