ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

امگا-3
علمی

پژوهشی جدید: امگا-3 می‌تواند در بهبود سلامت مغز افراد میانسال موثر باشد

دانشمندان در پژوهشی تازه به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش سطح اسیدهای چرب امگا-3 در خون می‌تواند با افزایش کارکردهای مغز در ارتباط باشد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۶ مهر ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

اسیدهای چرب امگا-3 فواید زیادی برای بدن دارند و نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و مغز ایفا می‌کنند. حالا پژوهشی تازه نشان داده که میان مصرف امگا-3 و افزایش فعالیت‌های مغز در میانسالان یک رابطه وجود دارد. ظاهرا هرچه سطح امگا-3 در خون بیشتر باشد، مغز سالم‌تر است.

بر اساس مطالعه جدیدی که نتایجش در مجله Neurology منتشر شده، کسانی که در میانسالی سطح امگا-3 بالاتری دارند، احتمالا از نظر سلامتی نسبت به بقیه وضعیت بهتری دارند. محققان دانشگاه سلامت تگزاس در سن آنتونیو 2183 زن و مرد با میانگین سنی 46 سال را بررسی کردند تا ببینند اثر این ماده بر سلامت مغز چقدر است.

پژوهشگران افراد مبتلا به زوال عقل و کسانی که سابقه سکته داشتند را از مطالعه خود کنار گذاشتند. آن‌ها با استفاده از نمونه خون افراد، ترکیب اسیدهای چرب در خون هر شخص را بررسی کردند. در عین حال، مغز تمام شرکت‌کنندگان نیز تحت آزمایش MRI قرار گرفت.

امگا-3

سطح بالاتر امگا-3 می‌تواند سلامت مغز را بهبود دهد

در پایان کار مشخص شد که حدود 25 درصد از شرکت‌کنندگان کمتر از 4 درصد در خون خود اسید چرب امگا-3 داشتند و میانگین آن‌ها 3.4 درصد بود. بقیه در گروه سطح امگا-3 بالا قرار گرفتند که میانگین این ماده در خون‌شان 5.2 درصد بود. محققان با مقایسه نمونه‌های خون، اسکن‌های MRI و بررسی‌های عصب‌شناسی دریافتند که هرچه سطح این اسیدهای چرب بالاتر باشد، ظرفیت هیپوکامپی مغز و قدرت استدلال افراد بیشتر است.

دانشمندان همچنین متوجه شدند افرادی که سطح امگا-3 بالاتری داشتند، از ظرفیت ماده خاکستری بالاتر، توانایی خواندن بهتر و قدرت استدلال منطقی بیشتری برخوردار بودند. نویسندگان این مقاله می‌گویند: «این نتایج باید با تحقیقات بیشتر تایید شود، اما هیجان‌انگیز است که سطح امگا-3 می‌تواند چنین نقش مهمی را حتی در میانسالی در بهبود وضعیت انعطاف‌پذیری شناختی ایفا کند.»

دانشمندان مدعی‌اند که اگرچه برخی مطالعات قبلا به بررسی اثر این ماده در افراد کهنسال پرداخته بودند، اما ضروری است که این تحقیقات روی میانسالان هم انجام شود، چون آن‌ها در این سن شروع به تجربه افت قابلیت‌های شناختی می‌کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی