ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

ایرتاکسی بار دیگر مطرح شد؛ نجات فرودگاه‌های غیرفعال کشور با توسعه هواپیماهای سبک

در این مطلب به بررسی ایرتاکسی‌ها و اجرایی‌شدن آن در ایران می‌پردازیم.

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۲۷ آبان ۱۴۰۱ | ۱۵:۰۰

طی چندسال گذشته بارها مسئله تجاری‌سازی هواپیماهای سبک تحت عنوان تاکسی پرنده یا ایرتاکسی در فرودگاه‌های کشور مطرح شده است؛ چرا که با توجه به شرایط کلی صنعت هوانوردی در بسیاری از شهرها تقاضای کافی برای استفاده از هواپیماهای بزرگ وجود ندارد و در عین حال، شمار اندکی از مسافران توانایی پرداخت رقم‌های بیشتر برای استفاده از هواپیماهای نیمه‌خصوصی را دارند. تاکسی هوایی یا همان ایرتاکسی، یک اصطلاح کلی است که برای انواع هواپیماهای دربستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ایر تاکسی عبارت است از استفاده از هواپیما در مسیرهای مختلف پرواز بدون استفاده از برنامه پروازی که خود موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه می‌شود.

امیر رضوی رئیس گروه هوایی ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌و‌نقل پیشرفته معاونت علمی گفت: «یک‌صد فرودگاه در کشور، کمتر از بیست درصد فعال هستند که با رونق ایرتاکسی‌ها فعال می‌شوند. ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌و‌نقل پیشرفته معاونت علمی از دو الی سه سال گذشته روی موضوع هوانوردی عمومی در قالب ایرتاکسی‌ها فعالیت کرده و طی این مدت، چندین فرودگاه برای تست هواپیماهای کوچک و ارائه خدمات در زمینه مسافرت‌های کوتاه‌مدت آماده‌سازی کرده است.»

معاون بین‌الملل، کسب‌وکارهای نوپای ستاد حمل‌و‌نقل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه این ستاد با هدف گسترش هوانوردی عمومی در کشور از حدود 6 سال گذشته، اقدام به حمایت از فعالان این عرصه کرده است، گفت: «تعدادی از فرودگاه‌های فرعی و کوچک یا باندهای پروازی قابل بهره‌برداری توسط شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خصوصی با اخذ مجوزهای لازم از سازمان هواپیمایی کشوری جهت استفاده در این حوزه مورد بهره‌برداری قرار گرفتند. در‌واقع، بیش از 750 باند و استریپ پروازی داشته که در گذشته خدمات مختلف، از جمله سمپاشی را انجام داده و تعداد زیادی از آنها به‌دلیل بی‌توجهی، تخریب و یا به زمین کشاورزی تبدیل شده‌اند.»

از جمله فرودگاه‌هایی را که می‌توان در حوزه هوانوردی عمومی و همچنین تاکسی هوایی مورد استفاده قرار داد، همدان، شیراز، نظرآباد، قزوین، گلبهار، مشهد، کیش، رامسر و نوشهر هستند. این در حالی است که عمده پروازها از فرودگاه آزادی به رامسر، نوشهر و کیش انجام گرفته. همچنین چندین پرواز به کشورهای اوراسیا در ایام نوروز به خارج از کشور البته توسط مالکین و همراه انجام پذیرفته است.

براساس اطلاعات رسمی در حال حاضر فرودگاههای سپهر (شرق تهران)، پیام (کرج)، بلند پرواز (ایوانکی) و خدمات ویژه (قزوین) آماده خدمات‌رسانی به شرکت‌های فعال در زمینه تاکسی هوایی هستند و کلیه مجوزهای لازم را اخذ کرده‌اند.

از طرف دیگر سه فروند هواپیمای آماده خدمات‌رسانی به متقاضیان پروازی در قالب تاکسی هوایی هستند.

رضوی خاطر نشان کرد: «در حال حاضر مهم‌ترین مشکل عدم وجود آیین‌نامه تأسیس شرکت‌های حوزه هوانوردی عمومی است؛ پیش‌نویس این آیین‌نامه در کارگروه مشترک هوانوردی عمومی با همکاری ستاد نوشته شده و در انتظار تصویب در شورای عالی هواپیمایی است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی