ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

موشک هایپرسونیک
علمی

آمریکا برای اولین‌بار یک موشک هایپرسونیک عملیاتی را با موفقیت از هوا پرتاب کرد

موشک هایپرسونیک AGM-183A از برنامه ARRW برای نخستین‌بار با موفقیت از بمب‌افکن B-53H پرتاب شد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۲ آذر ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

نیروی هوایی آمریکا می‌گوید بمب‌افکن B-52H استراتوفورترس اخیراً یک پرواز آزمایشی با نمونه اولیه یک موشک هایپرسونیک را پشت‌سر گذاشته است. این بمب‌افکن موشک خود را در نزدیکی ساحل کالیفرنیا رها کرده و این سلاح پیش از برخورد با نقطه هدف با سرعتی پنج برابر سرعت صوت حرکت کرده است.

براساس بیانیه نیروی هوایی ایالات متحده، B-52H جمعه همین هفته یک سلاح از سری ARRW به نام AGM-183A را در حالی که مشغول حرکت بر فراز ساحل کالیفرنیا بود، رها کرده است. این آزمایش موفق در شرایطی انجام شده است که این برنامه پیش‌تر با شکست و چالش‌های متعددی روبه‌رو شده بود.

این اولین‌باری است که نمونه اولیه یک موشک هایپرسونیک هوا-پرتاب با موفقیت توسط نیروی هوایی آمریکا پرتاب می‌شود. آن‌ها قبلاً به آزمایش عملکرد بوستر راکت پرداخته و در ماه مه در این زمینه به موفقیت رسیده بودند.

موفقیت در توسعه موشک‌های هایپرسونیک پروژه ARRW

«جیسون بارتولومی»، مدیر اجرایی برنامه مدیریت تسلیحات نیروی هوایی در بیانیه‌ای می‌گوید: «تیم ARRW ظرف پنج سال با موفقیت یک موشک هایپرسونیک هوا-پرتاب را طراحی و آزمایش کرده است.» شرکت لاکهید مارتین هم مدعی شده که این آزمایش موفق طراحی ARRW و قابلیت‌های آن را در رسیدن به سرعت‌های مافوق صوت اثبات می‌کند.

به گفته دفتر فرماندهی ارزیابی و آزمایش‌های عملیاتی ارتش آمریکا، ARRW یک سلاح هایپرسونیک منحصربه‌فرد است که می‌تواند از روی بمب‌افکن B-52 پرتاب شود. این موشک می‌تواند به اهداف ارزشمند و حساس زمینی آسیب وارد کند.

برنامه ARRW در سال 2021 به‌خاطر مشکلاتی که در فرایند پرتاب موشک‌ها به‌وجود آمد، با سه آزمایش ناموفق روبه‌رو شد، اما امسال تاکنون دو آزمایش موفق را برای بوستر خود پشت‌سر گذاشته است.

موشک‌های هایپرسونیک برخلاف موشک‌های بالستیک مسیر سهموی مشخصی را طی نمی‌کنند و می‌توانند مانورپذیری بیشتری داشته باشند. در‌نتیجه، این موشک‌ها چالش‌های بیشتری را برای سامانه‌های دفاع هوایی سنتی به‌وجود می‌آورند. پنتاگون امسال برای توسعه موشک‌های هایپرسونیک حدود 4 میلیارد دلار بودجه خواسته است، چرا که این حوزه یکی از حوزه‌های رقابت با روسیه و چین محسوب می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • hrhy
    hrhy | ۲۶ آذر ۱۴۰۱

    از ایران کپی کردن

    • AHARA
      AHARA | ۲۹ آذر ۱۴۰۱

      🤣

مطالب پیشنهادی