ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیارک
علمی

سیارکی به اندازه خودرو از فاصله‌ای نزدیک‌تر از ماهواره‌های ارتباطی از کنار زمین عبور کرد

این سیارک که 2022 YO1 نام گرفته، در فاصله 21 هزار کیلومتر زمین قرار گرفته و ممکن است در آینده به آن برخورد کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ دی ۱۴۰۱ | ۱۴:۳۰

تماشاگران آسمان در مرکزی نقشه‌برداری آسمانی کاتالینا مستقر در آریزونا، ایالات متحده به‌تازگی یک سیارک به اندازه خودرو را در‌حالی‌که در کنار سیاره ما پرواز می‌کرد، مشاهده کردند. طبق گزارش‌های موجود، فاصله این سیارک تا زمین، حتی از ماهواره‌های ارتباطی که به دور زمین می‌چرخند نیز نزدیک‌تر بوده است.

یک ستاره‌شناس به نام «تونی دان»، در توییتر خود ویدیوی شبیه‌سازی‌شده‌ای از این سیارک و نحوه پدیدار‌شدن آن در کنار زمین را به اشتراک گذاشته است.

مشخصات سیارک شناسایی‌شده

این سیارک که با عنوان 2022 YO1 فهرست‌بندی شده است، اولین‌بار زمانی توسط انسان‌ها مشاهده شد که به نزدیک‌ترین فاصله خود با زمین، 21 هزار کیلومتری آن رسید. برای مقایسه، ماهواره‌های ارتباطی تقریباً در فاصله 35,786 کیلومتری به دور سیاره ما می‌چرخند.

2022 YO1 به‌دلیل این فاصله نزدیک، به‌عنوان یک جسم نزدیک به زمین (NEO) طبقه‌بندی شده و ممکن است در یکی از مدارهای آینده خود به زمین نزدیک‌تر شود.

ناسا توضیح می‌دهد که این سیارک در 17 دسامبر (26 آذرماه)، با سرعت نسبی 54 هزار کیلومتر بر ساعت از کنار زمین عبور کرده است. براساس تخمین‌هایی که درباره مدار بعدی آن زده شده، 2022 YO1 ممکن است دقیقاً دو سال پس از زمانی که برای اولین‌بار مشاهده شده است، از فاصله حدود 5500 کیلومتری زمین عبور کند.

نکته جالب دیگر اینکه این سیارک، ششمین صخره فضایی نزدیکی است که اخترشناسان در سال جاری مشاهده کرده‌اند. درواقع هفت مورد از 50 جرم فضایی بسیار نزدیک به زمین که تاکنون مشاهده شده‌اند، مربوط به سال 2022 می‌شوند. این موضوع نشان می‌دهد که فعالیت‌های مربوط به بررسی آسمان توسط ما بهتر از قبل در‌حال انجام‌شدن است.

درنهایت باید اشاره کرد که این سیارک از نظر اندازه خیلی بزرگ نیست و تنها 4 متر عرض دارد. بنابراین حتی اگر بخواهد به سمت زمین حرکت کند، احتمالاً به‌طور کامل در جو می‌سوزد و درنتیجه آن، یک گلوله آتش ایجاد خواهد شد و هرگز به زمین برخورد نمی‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی