ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ChatGPT
تکنولوژی

نتیجه یک نظرسنجی: کارشناسان IT هوش مصنوعی ChatGPT را یک تهدید سایبری بزرگ می‌دانند

فعالان صنعت IT در کشورهای مختلف باور دارند که ChatGPT احتمالاً خیلی زود می‌تواند امنیت سایبری سیستم‌ها را به خطر بیندازد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

نظرسنجی جدیدی که توسط شرکت بلک‌بری انجام شده است، نشان می‌دهد که اکثر کارشناسان حوزه IT باور دارند کمتر از یک سال با اولین حمله سایبری از سوی ChatGPT فاصله داریم و این چت‌بات هوش مصنوعی با وجود تمام کارهای مفیدی که انجام می‌دهد، می‌تواند برای امنیت سیستم‌ها تهدیدآفرین باشد.

به‌ گزارش HelpNetSecurity، از میان 1500 فعال IT در آمریکای شمالی، بریتانیا و استرالیا که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، 51 درصد پیش‌بینی می‌کنند که حمله با ChatGPT در کمتر از یک سال آینده به‌وقوع می‌پیوندد. 71 درصد هم باور دارند که کشورهای خارجی احتمالاً همین حالا استفاده از این فناوری را برای انجام عملیات‌های خصمانه علیه دیگر کشورها، آغاز کرده‌اند.

74 درصد از این 1500 کارشناس باور دارند که ChatGPT پتانسیل ایجاد تهدید سایبری علیه سیستم‌های دیجیتال را دارد و آن‌ها را نگران کرده است. از میان توانایی‌های خطرناکی که این چت‌بات می‌تواند داشته باشد، 53 درصد از شرکت‌کنندگان نگران تولید ایمیل‌های فیشینگ هستند. 49 درصد باور دارند که ChatGPT می‌تواند دانش فنی و مهارت‌های هکرها را افزایش دهد و حتی به نشر اطلاعات نادرست در فضای اینترنت کمک کند.

مزایا و معایب ChatGPT باید کنار هم دیده شوند

«شیشیر سینگ»، مدیر ارشد فناوری بلک‌بری می‌گوید: «ChatGPT در طول زمان اثرگذاری خود در حوزه سایبری را افزایش خواهد داد. ما تاکنون شلوغ‌کاری‌ها و هراس‌افکنی‌های زیادی را در این رابطه دیده‌ایم، ولی ضربان این صنعت نسبتاً عمل‌گرایانه باقی می‌ماند و این مسئله دلیل واضحی دارد.»

سینگ می‌گوید فناوری‌هایی مثل ChatGPT پتانسیل‌های مفید زیادی دارند و ما تازه با بخش کوچکی از این پتانسیل‌ها آشنا شده‌ایم. بااین‌حال، نمی‌توان خطرات را در نظر نگرفت: «با بلوغ این پلتفرم و افزایش تجربه هکرها در استفاده از آن، ایستادگی در برابر هوش مصنوعی بدون استفاده از هوش مصنوعی سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود.»

تحقیقات بلک‌بری نشان می‌دهد که حدود 82 درصد از کارشناسان IT قصد دارند در دو سال آینده در حوزه امنیت سایبری با هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کنند. از سوی دیگر، حدود 95 درصد از شرکت‌کنندگان باور دارند که دولت باید فناوری‌های پیشرفته را قانونمند کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • rahimi amirhossein
    rahimi amirhossein | ۱۸ بهمن ۱۴۰۱

    اگه بخوام جوگیر باشم باید بگم دارم حس می کنم خیلی نرم و ملو به دنیای آخرالزمانی نزدیک میشیم.
    ولی به صورت منطقی ، فکر می کنم به زودی قوانین و ساز و کارهایی برای هوش مصنوعی چیده میشه تا جلوی خطراتش و استفاده های بد ازش گرفته بشه.
    البته فکر می کنم همچنان کسانی خواهند بود که به طور اشتباه از هوش مصنوعی استفاده کنند یا قصد سواستفاده داشته باشند که فکر نمی کنم خیلی بتونند کاری بکنند و محدودیت های زیادی خواهند داشت و خیلی خطرناک نخواهند بود.

مطالب پیشنهادی