ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

شورای عالی فضای مجازی استفاده از فیلترشکن را ممنوع اعلام کرد

بنابر مصوبه این شورا، استفاده از فیلترشکن غیرقانونی است، مگر در مواردی که مجوز قانونی دریافت شود.

پریسا سلامتی
نوشته شده توسط پریسا سلامتی | ۱ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۲:۲۶

شورای عالی فضای مجازی مصوبه جدیدی را در شش ماده، جهت اجرا ابلاغ کرده است. مهم‌ترین موضوع این مصوبه، ممنوعیت استفاده از ابزارهای فیلترشکن، مگر با داشتن مجوز قانونی است.

این برای اولین‌بار است که در یکی از مصوبات استفاده از فیلترشکن ممنوع می‌شود؛ درواقع تا پیش‌ازاین در قانون جرایم رایانه‌ای صرفاً فروش فیلترشکن جرم‌انگاری شده بود. حال شورای عالی فضای مجازی در مصوبه «بررسی راهکارهای افزایش میزان سهم ترافیک داخلی و مقابله با پالایش‌شکن‌ها»، استفاده از فیلترشکن را غیرقانونی اعلام کرده است – مگر در مواردی که مجوز قانونی دریافت شود.

در تبصره بند ۶ از این مصوبه مقرر شده است که کارگروهی ۷ نفره برای «بررسی ساماندهی وضعیت ابزارهای پالایش‌شکن» تشکیل شود. این کارگروه بایستی با مسئولیت رئیس مرکز ملی فضای مجازی و عضویت دادستان کل کشور، وزرای اطلاعات، ارتباطات، نماینده سپاه پاسداران و دو نفر از اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی تشکیل شود و نتیجه بررسی‌ها را به شورای عالی ارسال کند.

ارائه خدمات تحریم‌شکن به‌صورت کاملاً رایگان

طبق بند ۵ این مصوبه، بر وزارت ارتباطات تکلیف شده است که به‌منظور مقابله با «تحریم‌های ظالمانه خارجی»، خدمت «تحریم‌شکن» را به‌شکل رایگان ارائه دهد. همچنین بخش خصوصی نیز می‌تواند برای ارائه این خدمات مجوز دریافت کند.

هرگونه تبلیغ اشخاص حقوقی در پلتفرم‌های خارجی ممنوع است

در بند ۲ این مصوبه، تبلیغ اشخاص حقوقی در پلتفرم‌های خارجی به‌طور صریح ممنوع اعلام شده است. وزارت ارشاد با همکاری صداوسیما، فراجا، وزارت اقتصاد و قوه قضائیه مکلف به اجرایی‌سازی و تأمین لوازم آن بوده و باید هر ۳ ماه یک بار نتایج را به مرکز ملی فضای مجازی ارائه کند.

بنابر تبصره این مصوبه، بعد از ابلاغ آن، ۵۰ درصد از تولیدکنندگان محتوای صفحات و کانال‌های پرمخاطب به‌مدت شش ماه فرصت دارند تا بستر فعالیت خود را از سکوهای خارجی به سکوهای داخلی منتقل کنند. لازم به ذکر است که مرجع تعیین شاخص این صفحات، مرکز ملی فضای مجازی کشور است.

امکان فنی دسترسی به خدمات خارجی در قالب حکمرانی‌پذیر

طبق بند ۳ این مصوبه، وزارت ارتباطات با همکاری کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیک موظف است امکان ارائه خدمات دولتی فراگیر و ضروری را به‌صورت انحصاری در بستر سکوهای داخلی فراهم کند.

در ادامه آمده این وزارتخانه موظف است امکان ارائه حداقل دو مورد از خدمات فراگیر و ضروری دولتی در سکوهای داخلی را تا ۶ ماه پس از ابلاغ، فراهم نماید.

در بند ۴ این مصوبه آمده است که تنظیم‌گران بخشی موظف‌ هستند با هدف رفع نیاز و ایجاد تنوع در سند مصرف کاربران و با سازوکارهای حکمرانی‌پذیر، ظرف مدت یک ماه خدمات و سکوهای پرکاربرد (بالفعل یا بالقوه) خارجی را شناسایی کنند. در ادامه، امکان فنی برای دسترسی به خدمات مفید خارجی را در قالب‌های حکمرانی‌پذیر بررسی کرده و ضوابط را به مرکز ملی ارائه دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • dariu
    dariu | ۲ اسفند ۱۴۰۲

    در ابتدا فکر کردم پس از این به بعد خبری از کاربران موسوم به :سایبری» یا «ارزشی» در پلتفرم‌های فیلترشده نخواهد بود که با این تبصره مشکل‌شان حل شد «مگر در مواردی که مجوز قانونی..». دو اینکه اگر یک سرویس خارجی ما رو از دسترسی رایگان به خدماتش محروم کنه میشه تحریم ظالمانه. اما اگر دوستان، دسترسی ما رو به سرویس‌های خارجی که خدمات رایگان میدن - و اتفاقا ما رو هم محروم نکردن - با فیلتر کردن ممنوع کنند اصلا ظالمانه نیست. سه اینکه این مصوبه چکیده‌ای از تمام راهکارهای شکست‌خورده سالیان گذشته است که یک‌جا گردآوری شده. و در آخر جدای از جاهایی که کلا در دست س.پ هست چرا در همه جاها باید یک نماینده از س.پ هم حضور داشته باشه؟

  • khameiiii
    khameiiii | ۱ اسفند ۱۴۰۲

    اها الان سردار ما فیلترشکن داره اوه الان اون قانون شکنه منطقیه همین جوری قانون میده برا یکی قانون برا یکی قانون ها دیگران

  • Ia17q
    Ia17q | ۱ اسفند ۱۴۰۲

    ثقیل الهضم بود برام! کاش به زبون ساده تر خودتون تحلیلش رو بزارید آقایون و خانم های ادمین...🙏🏻

  • expert_developer
    expert_developer | ۱ اسفند ۱۴۰۲

    به نظر از سر استیصال این قوانین رو وضع کردند چون اکثر این قوانین قابلیت اجرایی نداره.
    * ابزار تحریم‌شکن (اگر منظور چیزی غیر از ۴ تا دی‌ان‌اس بدرد نخور باشه) و ابزار فیلترشکن (پالایش‌شکن 😂) یک چیزه و فقط هدف استفاده از اونها متفاوته. ضمن اینکه پروتکل ها و ابزارهای فیلترشکن برای خیلی کارهای دیگه هم استفاده میشه و مسدود سازی اون‌ها با قطع اینترنت فرقی نداره. در شرایط پاییز سال گذشته هم علیرغم تمام تلاششون جز با قطع کلی اینترنت نتونستند جلوی کارکرد این ابزارها رو بگیرند.
    * چطور میخوان ۵۰٪ تولیدکنندگان محتوای پرمخاطب رو مجبور به استفاده از پلتفرم‌های داخلی بکنند؟ مگر اینکه به دلیل فعالیت در پلتفرم‌های خارجی اقدام به شناسایی، دستگیری و جریمه اون‌ها کنند.
    * در مورد «دسترسی به خدمات خارجی در قالب حکمرانی‌پذیر» هم که تجربه تلگرام طلایی و امثال اون نشون داد که این راه‌ها محکوم به شکست هست. دسترسی به هر پلتفرم خارجی‌ای بدون موافقت و اجازه خود پلتفرم قطعا توسط اون مسدود خواهد شد. اپلیکیشنش رو هم گوگل به راحتی از روی گوشی‌ها پاک میکنه.

    • Mohammad Sadegh Manafi
      Mohammad Sadegh Manafi | ۲ اسفند ۱۴۰۲

      با حرفاتون کاری ندارم ولی پالایش شکن رو نباید مسخره کرد! مگه مدعی این نیستید که آریایی هستیم؟ ایرانی هستیم؟

مطالب پیشنهادی